CULTURA

Record de vizitatori la Muzeul Astra, de Noaptea Muzeelor

Record de vizitatori la Muzeul Astra, de Noaptea Muzeelor

Ediția din acest a Nopții Muzeelor a adus un record de vizitatori pentru cele trei instituții din cadrul Muzeului Astra.

Scoala Altfel Muzeul Astra (2)

 

In total au fost 30.140 de vizitatori din ţară şi din străinătate. Aceştia s-au implicat activ în atelierele interactive şi în activităţile inedite din programul pregătit special pentru acest eveniment în toate unităţile C.N.M. ASTRA. Un element notabil este faptul că la ediţia organizată în urmă cu un an au fost înregistraţi 23.852 de vizitatori.
,,În 2015 am promis că vom continua pe o linie constructivă şi că vom menţine Muzeul ASTRA într-un pol al culturii din România şi din Europa. Numărul mai mare de vizitatori înregistraţi anul acesta de Noaptea Muzeelor faţă de cel din anii trecuţi vine ca o confirmare în acest sens. Nu ne vom opri aici, fiindcă astfel de evenimente ne motivează să ţinem ştafeta ridicată. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, vom veni şi în viitor cu programe interactive şi de calitate pentru public.”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul C.N.M. ASTRA.

Situaţie vizitatori eveniment Noaptea Muzeelor/ unităţi muzeale C.N.M. ASTRA – 21 mai 2016, între orele 1600 – 100

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – 26.475 vizitatori

Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder“– 2.134 vizitatori

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească ,,Emil Sigerus” – 1.531 vizitatori

În Noaptea Muzeelor, peste 250 de artişti, muzeografi şi voluntari au fost alături în permanenţă de vizitatori, turişti şi localnici deopotrivă. Intrarea a fost liberă.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279