ACTUALITATE

RECORDURI UNIVERSITARE din Europa, doborate de un copil sibian de 12 ani! Vezi povestea emotionanta a lui PETRU!

RECORDURI UNIVERSITARE din Europa, doborate de un copil sibian de 12 ani! Vezi povestea emotionanta a lui PETRU!

RECORDURI UNIVERSITARE din Europa, doborate de un copil sibian de 12 ani! Vezi povestea emotionanta a lui PETRU!2

Cu ocazia ceremoniei „Premiile de excelenta Rotary Club Sibiu” care a avut loc ieri, luni 10 noiembrie, la Hotel Ramada din Sibiu, un copil deosebit a primit o distinctie cu totul speciala.

Povestea este cam de necrezut. Cu doi ani in urma, o mamica tinand de mana copilasul ei de 10 ani, a pasit pragul Asociatiei profesionale Swiss Webacademy, pentru a-l inscrie la cursul de Web Designer.

 

Datorita varstei copilului, directoarea Swiss Webacademy a refuzat la inceput, propunand mamei sale sa mai astepte macar inca doi ani. Apoi, vazand determinarea copilului, a acceptat inscrierea, sub forma unei incercari, cu conditia ca va intrerupe frecventa la curs daca nu se va descurca.

Astfel, Petru Rogojan s-a inscris in grupa de adulti pentru specializarea de Web Designer, cu miza obtinerii unui atestat achivalent cu 30 de credite ECTS, de la Universitatea Elvetiana de Stiinte Aplicate Vest-Elvetia din Neuchatel/Saint-Imier (HES-SO, HE-ARC Haute Ecole d’Ingénieurs).

Dupa mai putin de un an, Petru a devenit unul dintre cei mai bun webdesigneri din grupa lui. Proiectul sau a fost realizarea site-ului pentru Palatul Copiilor din Sibiu (www.palatulcopiilorsibiu.ro). Site-ul realizat de el a devenit cel oficial. Iar Petru a devenit cel mai tanar atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile.

Anul urmator, Petru s-a inscris la cursul de Web Programmer. La doar 11 ani a inceput sa invete sa realizeze aplicatii cu baze de date web si sa programeze in PhP. Asadar, a absolvit si a doua parte din primul an ce poate echivala un Masterat Universitar complet, castigand in plus, detasat, locul 1 din clasa sa.

 

Mai mult, profesorii elvetieni au apreciat ca Petru a realizat cel mai bun proiect de Web Programmer. Web-site-ul sau i-a surprins pe toti, fiind vorba de un proiect care propunea o schimbare radicala a prezentarii online si baza de date profesorala a Colegiului National Brukenthal. Acest site impecabil, creatie a lui Petru, a devenit de doua luni versiunea germana a site-ul oficial al Colegiului (www.colegiulbrukenthal.ro).

 

In afara de aprecierile Directorului Colegiului, cea mai emotionanta marturisire a fost scrisa de Max Klaus, fondator si director adjunct al Serviciul Federal Elvetian de cooperare public-privat in domeniul criminalitatii informatice:

„Ca si fost web designer independent, inainte de a ma alatura Confederatiei Elvetiene, consider ca ma pot pronunta in privinta muncii lui Petru. Si pot spune ca, in mod deosebit site-ul web al Colegiului Brukenthal este foarte bine structurat. Nici nu am avut idee ca un baiat de 11 ani poate crea un astfel de site web.”

In aceasta saptamana, au inceput, tot la Swiss Webacademy, inscrierile la Modulul de Web Expert unde au reusit sa ajunga doar 5 persoane din cele peste 150 de Web Designeri specializati. Petru face parte dintre cei 5. Asadar, Petru are sanse ca in luna iulie, la examinare, sa devina – la doar 13 ani cati va avea anul viitor –  cel mai tanar European detinator al unei formari echivalente unui Masterat Universitar complet, recunoscut in toata lumea.

 

Partea de „poveste” nu se incheie aici, poate abia incepe. Pentru a deveni Web Expert, fiecare student are nevoie, in mod ideal, de un laptop de generatie noua, foarte performant, pentru a lucra in cadrul cursurilor.

Asadar, Rotary Club Sibiu a hotarat sa doneze o parte consistenta din costul laptop-ului, cu ajutorul Lions Club Millenium Sibiu.

Mai mult, cu ocazia congresului international „Cybersecurity in Romania, a Macro-Regional Public-Private dialogue platform”, – unde Petru a participat ca voluntar -, unii dintre cei mai importanti si prestigiosi speakeri institutionali, dar si experti din companii private, au dorit sa contribuie si ei. Surpriza cea mai mare a venit chiar de la CEO-ul companiei Q-East Software Romania, care impreuna cu echipa de directori ai firmei au hotarat sa-i ofere lui Petru, varful de lance din noua gama de laptopuri din brandul Dell.

Asadar, azi, Petru a primit luni seara noul laptop si donatii, care au ajuns sa acopere integralitatea costului cursului de Web Designer. „Laudatio” a fost rostita de Dl. Conf. univ. dr. Florin Sofonea, prodecan al Facultatii de Stiinte al Universitatii „Lucian Blaga”din Sibiu.

Pentru Petru, in viitoarea sa cariera IT, pe care i-o dorim lunga si prospera, primul laptop si aceste studii vor ramane desigur nu numai o amintire puternica si frumoasa ci, poate piatra de temelie a ceea ce va deveni maine in parcursul lui profesional de exceptie.

Asta deoarece certificatele universitare, „Diploma de excelenta”, care poarta numele tuturor specialistilor de varf din domeniu si institutiile care i-au recunoscut talentul si l-au ajutat prin donatiile lor, vor fi intotdeauna piesele fundamentale ale CV-ului sau.

„Diploma” i-a fost inmanata lui Petru Rogojan in data de 3 octombrie, in aplauzele a peste 200 de specialisti IT, chiar de catre Rosheen Awotar-Mauree, inalta reprezentanta a ITU (ONU), si ceremonia a constituit chiar ultimul moment, desigur cel mai emotionant, la inchiderea oficiala a congresului de la Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279