SOCIAL

Rectorul Ioan Bondrea: “Specializarile ULBS eliminate de Minister nu le mai avem de ani buni”

Rectorul Ioan Bondrea: “Specializarile ULBS eliminate de Minister nu le mai avem de ani buni”

rectorul ulbs ioan bondrea cu cravata movUniversitatea “Lucian Blaga” Sibiu sustine ca lista specializarilor pe care Ministerul Educatiei a decis ca trebuie sa le elminie din programa incepand cu anul universitar viitor, este una care nu afecteaza studentii institutiei sibiene, deoarece pentru aceste specializari ULBS nu mai organizeaza examene “de ani buni”.

“Hotararea prin care Ministerul Educatiei Nationale lichideaza anumite specializari si programe de studiu ale universitatilor nu afecteaza in nici un fel admiterea la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu. Nici una dintre specializarile scoase la concurs de ULBS pentru admiterea de anul acesta nu se afla pe lista specializarilor ce urmeaza a fi lichidate. Candidatii la admiterea la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu nu au de ce sa isi faca griji, oferta noastra educationala ramane neschimbata, toate specializarile fiind acreditate sau autorizate”, a declarat rectorul Universitatii “Lucian Blaga”, Ioan Bondrea.

Conducerea ULBS mai soune ca specializarile de pe lista MEN sunt cele pe care Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu nu le-a mai scos la concurs de ani buni de zile si care au fost eliminate inca din iulie 2013, dar care au existat la un moment dat in oferta educationala a ULBS. “Decizia de a nu mai organiza admitere pentru aceste programe de studiu a fost luata la nivelul fiecarei facultati in parte, in urma unei auto-evaluari ce a avut in vedere urmatoarele criterii: analiza capacitatii de acoperire cu resursa umana necesara sustinerii programului de studiu; istoricul atractivitatii programului/specializarii pentru candidati in ultimii ani; aportul adus de respectivul program in domeniul cercetarii”.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va organiza admiterea pentru anul universitar 2014-2015 incepand cu data de 14 iulie 2014. Candidatii au la dispozitie 1620 de locuri bugetate si 1660 de locuri cu taxa la cele noua facultati ale Universitatii. (Foto: eurotempo.info)


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275