SPORT

Red Bull Romaniacs revine. Britanicii sunt majoritari

Red Bull Romaniacs revine. Britanicii sunt majoritari

Rideri din 45 de țari vin la Red Bull Romaniacs 2016.

Cel mai dur raliu de hard enduro din lume va alinia la startul ediției din 2016 in jur de 500 de motocicliști din 45 de țari de pe toate continentele. Britanicii reprezinta din nou majoritatea la startul Red Bull Romaniacs. Australia ocupa din nou a doua poziție in clasamentul națiunilor, cu 37 de rideri iar Germania și Noua Zeelanda vor avea fiecare cate 36 de reprezentanți. 17 rideri vin din Rusia, 15 din Mexic, 13 din Statele Unite și 10 din Canada. De asemenea, 4 chinezi, 3 coreeni, 2 brazilieni și cate un reprezentant din Venezuela, Peru și Singapore vor lupta cot la cot cu restul concurenților pentru un loc pe podiumul celui mai renumit raliu de hard enduro din lume.

Nivelul la care a ajuns Red Bull Romaniacs face ca pentru ediția din anul 2016 competiția sa nu aiba nevoie de fonduri publice de la bugetul local al municipiului Sibiu. „In fiecare an am depus mari eforturi atat de ordin logistic cat și financiar pentru a promova orașul și regiunea Sibiu prin intermediul acestei competiții, care a ajuns cea mai importanta competiție de hard enduro din lume. Orașul Sibiu a fost partenerul nostru de la bun inceput și suntem convinși ca am oferit tot ce s-a putut. Cifrele rezultate din monitorizarea transmisiilor TV demonstreaza o publicitate adusa orașului ce valoreaza multe milioane de euro. Anul acesta am decis sa nu solicitam finanțare din banii publici ai orașului Sibiu urmand sa acoperim aceste costuri din fonduri private atrase prin rezultatele pe care le obținem an de an”, a declarat Martin Freinademetz, creatorul cel mai dur raliu de hard-enduro din lume.

Red Bull Romaniacs 2016 are loc anul acesta intre 12 și 16 iulie.

PROLOG_Sebastian Marcovici_0026

Foto credit: Sebastian Marcovici

Cristina Balau


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275