ADMINISTRATIE

Relatiile dintre Sibiu si China se extind tot mai mult!

Relatiile dintre Sibiu si China se extind tot mai mult!

Relatiile dintre Sibiu si China se extind tot mai mult!2

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit astazi vizita delegatiei Hanban din China conduse de directorul Institutului Confucius Hanban doamna XU LIN. Oaspetele chinez a fost insotit de Yuan Li, director executiv Divizia de Afaceri Generele Institutul Confucius, Tian Lei, director general adjunct Institutul Confucius pe Europa, Bian Zhendong, secretar II pentru educatie Institutul Confucius si Song Shaofeng, director Institutul Confucius din cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu.  

Din partea romana au fost prezenti: Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan- Ovidiu Sitterli, prefectul judetului Sibiu, Marcel Luca, vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, Iordan Nicola, secretarul judetului Sibiu, Ioan Bondrea, rectorul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si Constantin Oprean, presedintele Senatului Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.

In cadrul vizitei s-a semnat planul de acord care stabileste directiile viitoare de colaborare intre Sibiu si China.

„Consider ca Institutul Confucius Hanban din China este o punte foarte buna de extindere a colaborarilor, a extinderilor relatiilor culturale deja existente la Sibiu aici aflandu-se primul Institut Confucius din Romania si datorita acestuia in Sibiu se vorbeste limba chineza.  De asemenea reprezinta  o oportunitate pentru cei care vin sa investesca in Sibiu. Invitam companiile interesate sa vina si sa-si dezvolte afacerile in judetul Sibiu dar si turistii chinezi sa descopere frumusetile din judet”,  a declarat presedintele Consiliului Judetean Ioan Cindrea.

Delegatia chineza s-a aratat incantata de modul in care s-a dezvoltat Institutul Confucius la Sibiu si le-a adresat autoritatilor judetene invitatia de a vizita China.

„Multumesc autoritatilor locale pentru sprijinul acordat Institutului Confucius din Sibiu, care deserveste intreaga comunitate si care ne dorim sa vina in sprijinul intregului judet.  Apreciez si relatiile bune dintre Romania si China pe care sper sa le intensificam.  Mi-a placut tot ce am vazut in Sibiu si sper sa vina cat mai multi turisti sa viziteze Sibiul” a declarat Xu Lin, directorul Institutului Confucius Hanban China.

Directorul General al Institutului Confucius Hanban din China doamna XU Lin a efectuat mai multe vizite in Sibiu.Delegatia chineza  s-a intalnit cu conducerea Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, a vizitat Institutul Confucius si centrul istoric al Sibiului.

In programul vizitei mai figureaza  acordarea titlului de Doctor Honoris Causa de catre Universitatea  „Lucian Blaga”,  la propunerea Facultatii de Litere si Arte, doamnei Xu Lin, directorul General al Institutului Confucius Hanban din China si vizitarea  Muzeului Civilizatiei Populare Astra.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107