ADMINISTRATIE

Reparatiile capitale la viaductul Vasile Aaron s-au incheiat. Lucrarile au costat 1 milion de euro

Reparatiile capitale la viaductul Vasile Aaron s-au incheiat. Lucrarile au costat 1 milion de euro

viaductul vasile aaron1

Una din cele mai importante lucrari de infrastructura rutiera din municipiul Sibiu a fost finalizata. La un an de la demararea lucrarilor, viaductul Vasile Aaron va fi receptionat in cursul acestei saptamani, au declarat reprezentantii Primariei Sibiu.

“Pe langa intarirea structurii de rezistenta a viaductului, modernizarea acestuia are ca rezultat important fluidizarea traficului prin intermediul sensului giratoriu de la intersectia cu strazile Henri Coanda si Stefan cel Mare. Inainte de aceste reconfigurari, intersectia era destul de dificila, mai ales pentru ca primeste volumul de trafic de pe doua iesiri ale centurii ocolitoare a Sibiului. Viaductul este acum mai sigur si are si un aspect mult imbunatatit, o lucrare de altfel necesara si in contextul reabilitarii cartierului Vasile Aaron, proiect incheiat anul trecut”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Intarirea structurii de rezistenta a viaductului. Intr-o prima etapa constructorul a executat lucrarile de consolidare a structurii de rezistenta a viaductului. Pilonii de sustinere si grinzile au fost curatate prin sablare, fiind consolidate prin injectarea unor rasini speciale si prin armarea suplimentara cu fier.

Reparatii si reconfigurari pe carosabil si trotuare. O importanta parte a lucrarilor a fost inlocuirea placilor de beton ale viaductului. Odata cu acestea, hidroizolatia structurii a fost si aceasta modernizata. Carosabilul si trotuarele au fost reparate prin turnarea de noi straturi asfaltice, iar bordurile au fost inlocuite. Au fost montati si parapeti din tabla zincata si plase de protectie pe portiunea dinspre liniile de cale ferata, pentru siguranta pietonilor care il traverseaza.

O lucrare foarte ampla a fost modernizarea retelei de iluminat public. A fost complet inlocuit cablajul de alimentare, fiind montati 63 de stalpi metalici noi de iluminat pe portiunea cuprinsa in proiect (strada Henri Coanda – strada Semaforului). Cablajul metropolitan a fost introdus prin canale speciale subterane.

Zona pietonala din zona bisericii a fost amenajata cu alei pavate pe care este trasata si pista pentru biciclete, aceasta arie fiind iluminata de 14 stalpi noi cu o inaltime de 5 metri. Au fost refacute si scarile care duc spre biserica situata aici. In zona vor fi amplasate in urmatoarea perioada 20 de banci si 20 de cosuri de gunoi stradale, completand astfel lucrarea.

Contractul incheiat in luna aprilie 2014 cu asocierea Constructii SA, Sinecon SA şi Geiger Transilvania SRL a avut o valoare de 4.602.066,43 lei.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349