ACTUALITATE

Retea de trafic de droguri, anihilata de DIICOT Sibiu!

Retea de trafic de droguri, anihilata de DIICOT Sibiu!

Retea de trafic de droguri, anihilata de DIICOT Sibiu!2

Procurorii DIICOT Sibiu, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu, au anihilat o retea de trafic de droguri de pe teritoriul Romaniei.

Din materialul probator administrat in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2014, persoanele cercetate (doi cetateni germani si o persoana de sex feminin de nationalitate thailandeza) au inchiriat/ achizitionat imobile situate pe raza judetului Sibiu, in comunele limitrofe, in vederea efectuarii de operatiuni cu droguri de risc (cannabis), fara drept.

In data de 09.10.2014, au fost efectuate trei perchezitii domiciliare pe raza judetului Sibiu (una in localitatea Apoldu de Sus si doua in localitatea Amnas), fiind descoperite cantitati importante de droguri de risc, respectiv plante uscate de cannabis (muguri) despre care sunt indicii ca erau destinate comercializarii en-gross.

Astfel in localitatea Apoldu de Sus a fost descoperita cantitatea de aproximativ 9-10 kilograme de plante uscate de cannabis, precum si componente ale instalatiei de cultivare si uscare, iar in localitatea Amnas a fost gasita cantitatea de aproximativ 40 kilograme de muguri de cannabis precum si doua culturi indoor de plante verzi de cannabis aflate in diferite stadii de dezvoltare (208 plante in ghivece si alte trei plante de aprox. 1,70-1,80 metri in gradina unuia din imobile).

Procurorii DIICOT — BT Sibiu au dispus in data de 09 octombrie 2014 retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Knabe Karl Bernhard (49 de ani), Schuster Georg Manfred (39 de ani) si Sasinutdha Sansithorn (51 de ani) pentru savarsirea infractiunii de trafic de droguri de risc, prev. Si ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Cei trei inculpati vor fi prezentati in cursul acestei zile Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279