ACTUALITATE

RETRASIB SIBIU, dorit de o COMPANIE GERMANA pentru OPT milioane de euro!

RETRASIB SIBIU, dorit de o COMPANIE GERMANA pentru OPT milioane de euro!

RETRASIB SIBIU, dorit de o COMPANIE GERMANA pentru OPT milioane de euro!2

Compania germana SGB – SMIT International doreste sa preia producatorul de motoare, generatoare si transformatoare Retrasib Sibiu (RTRA) pentru circa opt milioane de euro.

„SGB – SMIT intentioneaza sa achizitioneze toate actiunile Retrasib emise si aflate in circulatie, in numar de 100.012.054 actiuni nominative ordinare, reprezentand 100% din capitalul social si din drepturile de vot, la un pret de 0,3414 lei/actiune”, se arata in anuntul preliminar transmis, luni, de compania germana Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in vederea derularii ofertei publice de preluare voluntara.

La cotatia de 0,3414 lei/actiune, costul achizitiei integrale a companiei din Sibiu s-ar situa la 34,14 milioane de lei (7,7 milioane de euro). Pretul propus actionarilor este cu 4,2% cel de la inchiderea sedintei de vineri, de 0,3275 lei. Cotatia Retrasib a crescut luni, in urma anuntarii ofertei, cu 3,5%, la 0,3390 lei/actiune.

Investitorii au tranzactionat in prima parte a sedintei actiuni de 50.832 lei, valoare aproape egala cu rulajul din prima jumatate a lunii septembrie.

In termen de 30 de zile de la publicarea anuntului preliminar, compania germana are obligatia de a depune la Autoritatea de Supraveghere Financiara documentatia aferenta ofertei publice voluntare de preluare.

Retrasib, companie controlata indirect de oamenii de afaceri Octavian si Calin Buzoianu, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 43,57 milioane de lei si un profit de 2,1 milioane de lei.

Grupul SGB – SMIT este unul dintre producatorii europeni importanti de transformatoare de putere. SGB – SMIT a incheiat anul trecut cu afaceri de 531 milioane de euro si pierderi de 22 milioane de euro.

SGB – SMIT are unitati de productie in Germania, Olanda, Malaezia si Statele Unite.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279