ACTUALITATE

Rezultate EUROPARLAMENTARE 2014 in judetul Sibiu!

Rezultate EUROPARLAMENTARE 2014 in judetul Sibiu!

Rezultate EUROPARLAMENTARE

Alegeri europarlamentare 2014 in judetul Sibiu au fost castigate de Alianta PSD-PC-UNPR, pe locul 2 clasandu-se Partidul National Liberal.

Numaratoarea voturilor arata ca in judetul Sibiu cele mai multe voturi, 31,19%, au mers catre Alianta PSD-PC-UNPR. Pe locul 2 se afla Partidul National Liberal, cu 17,91% din voturi, iar pe 3 PDL cu 16,80% din voturi. Surprinzator, pe locul 4 se afla Mircea Diaconu, candidat independent, cu 6,95% din voturi, inaintea PMP, formatiune aflata pe locul 5, cu 6,36% din voturi. Forta Civica a obtinut 3,80% din voturi iar PP-DD, 3,66% din voturi.

BEJ-ul, tinut in loc 3 ore de un vot care nu iesea la numaratoare

Daca la inceput lucrurile pareau ca merg destul de usor la Biroul Electoral Judetean iar optimistii avansasera ora 4 dimineata pentru finalizarea predarii proceselor verbale si a buletinelor de vot, spre dimineata lucrurile s-au complicat.

La o sectie de votare de la Brateiu s-a gresit un proces verbal, fiind trecute voturile unui candidat cu un rand mai jos, in dreptul altui candidat. De aici, o intreaga tevatura, totul culminand cu plecarea cuiva de la Brateiu inspre Sibiu. Persoana respectiva s-a intalnit la jumatatea drumului cu cineva trimis de la Sibiu si a predat hartiile, care au ajuns ulterior la Biroul electoral Judetean.

Cel mai mare scandal a fost iscat insa de o sectie de votare din comuna Porumbacu, din cauza unui singur vot care nu iesea la numaratoare. In toiul noptii, presedinta sectiei de votare a dat telefoane disperate, pentru a-i gasi pe toti cei 9 membri ai sectiei de votare din comuna aflata la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu. Acestia au trebuit sa-si gaseasca mijloace de transport si sa vina la BEJ Sibiu pentru a reface numaratoarea voturilor. Intreaga tevatura a tinut BEJ-ul pe loc aproximativ 3 ore.

Sursa: adevarul.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279