SPORT

Robin Haase si Victor Hanescu vin la Sibiu Open 2014!

Robin Haase si Victor Hanescu vin la Sibiu Open 2014!

Robin Haase si Victor Hanescu vin la Sibiu Open 2014!

Primele doua zile ale competitiei sunt dedicate turneului de calificari ce va completa tabloul principal al competitiilor de simplu si de dublu. Pe tabloul de simplu vor intra direct 22 de jucatori. Primii patru clasati in calificari, patru posesori de wild-card-uri si doi jucatori pe pozitiile speciale incheie tabloul de 32 de jucatori. De asemenea, pe tabloul de dublu vor intra 16 echipe.

Sibiu Open prezentat de Raiffeisen Bank pune la bataie 90 de puncte ATP si premii totale in valoare de 65.000 de dolari

Cel mai important jucator prezent la Sibiu Open este, fara indoiala, olandezul Robin Haase. Jucatorul olandez a terminat anul 2013 pe locul 43 ATP. A jucat cinci finale, dintre care patru de simplu si finala turneului de Grand Slam Australian Open la dublu, unde a pierdut in fata fratilor Bryan. In 2014 a jucat doua semifinale la simplu, una dintre ele chiar Nastase Tiriac Trophy la turneul ATP250 de la Bucuresti. Olandezul vine direct de la turneul de Grand Slam, US Open, unde a fost eliminat de Andy Murray, in patru seturi. Cea mai buna clasare a sa in topul ATP a fost locul 33, in iulie 2012.

Jucatorii romani sunt foarte bine reprezentati pe tabloul principal al celui mai important turneu de tenis din Transilvania. Cel mai prolific jucator roman al ultimilor ani, Victor Hanescu, a incheiat anul trecut in Top 100 ATP pentru a 10-a oara in ultimii 11 ani. 2013 a fost un an greu pentru Victor, dar cu rezultate bune pe zgura. Romanul a terminat anul cu 14 victorii si 9 infrangeri pe zgura, 4 victorii si 15 infrangeri pe hard si doua meciuri pierdute pe iarba. Cel mai bun rezultat pentru Victor in 2014 a fost atingerea semifinalelor la turneul de la Oeiras, unde a fost eliminat de numarul 6 mondial, Tomas Berdych. Alaturi de Hanescu sibienii iubitori de tenis in vor putea revedea pe teren pe Adrian Ungur, castigatorul turneului din 2012 si pe Marius Copil precum si pe Jaroslav Pospisil, campionul en-titre al turneului Challenger de la Sibiu.

Victor Cornea va fi singurul reprezentant al Sibiului in competitia prezentata de Raiffeisen Bank. La doar 20 de ani, tanarul sibian a primit din partea organizatorilor turneului un wild-card pe tabloul principal. In doar doua luni, Victor a reusit sa avanseze aproape 1200 de locuri in clasamentul ATP de dublu, ajungand pe locul 975 la simplu si pe 699 la dublu. „Victor Cornea a avut un parcurs foarte bun in ultimele saptamani, reusind sa ajunga in semifinale si apoi in sferturi la simplu, iar la dublu a castigat doua turnee si a mai jucat doua finale in turnee din Circuitul Federatiei Internationale de Tenis la doua turnee Futures. E adevarat ca inca nu are experienta in turnee ATP Challenger, insa a reusit cateva victorii la jucatori clasati intre 300 si 500 mondial, prin aceasta reusind sa ma convinga ca poate juca si la nivelul turneelor Challenger. El are nevoie de cat mai multe astfel de turnee si cred ca are potential pentru a ajunge intre primii 100 de jucatori ai lumii in urmatorii 2-3 ani”- a declarat Marius Vecerdea, antrenorul lui Victor si directorul turneului Sibiu Open.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309