TIMP LIBER

Romania s-a clasat pe locul 2 la concursul de rock Wacken Metal Battle!

Romania s-a clasat pe locul 2 la concursul de rock Wacken Metal Battle!

Romania s-a clasat pe locul 2 la concursul de rock Wacken Metal Battle!2

Cel mai important concurs de rock din lume Wacken Metal Battle s-a desfasurat intre 30 si 31 august in Germania si a reunit trupe din 30 de tari de pe intreg mapamondul, unde Romania a fost reprezentata de trupa Dirty Shirt (Seini, Maramures).

Reprezentantii Romaniei s-au clasat pe locul secund, aceasta reprezentand cea mai buna pozitionare a unei trupe din Romania in cadrul acestui concurs. Locul intai a fost atribuit reprezentantilor Spaniei, formatia In Mute. Urmatoarele locuri dupa Spania si Romania au fost ocupate in ordine de: Danemarca (Huldre), China (Evocation) si Suedia (Convivium). Dirty Shirt vor primi un cec in valoare de 4000 de euro oferiti de Wacken Foundation precum si echipamente muzicale din partea Markbass, DVMark, Randall, Paiste, etc.

In prezent in concursul international sunt inscrise 42 de tari din care doar 30 participa anul acesta la finala internationala.

DIRTY SHIRT este una din cele mai active si originale formatii rock din Romania, al carei stil unic rezulta din combinarea elementelor rock/metal cu influente din orizonturi muzicale foarte diverse: folclor romanesc, funk, electro, world music, etc…

„FREAK SHOW”, al treilea album de studio, produs in Los Angeles de Charles „Kallaghan” Massabo, a fost lansat in februarie 2013 si s-a bucurat de un feedback foarte pozitiv atat din partea publicului (peste 33.000 de ascultari doar pe pagina BandCamp), cat si din partea presei de specialitate din Romania si strainatate (peste 50 de cronici de album), incluzand recenzii excelente in cele mai prestigioase reviste rock din Europa: Rock Hard Germania, Hard Rock Mag Franta, Rock Hard Slovacia (incluzand un interviu si anunt pe coperta revistei), Metal Hammer Ungaria, W-Fenec Franta, Presto Franta, etc.

Albumul a fost promovat printr-un turneu in 2013 cu peste 40 de concerte in Romania, Franta, Belgia si Germania, incluzand participari la festivalurile Peninsula, Maximum Rock Festival, Student Fest, PsychoSounds Fest, etc.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275