DIVERTISMENT

Romania va fi reprezentata la EUROBOT 2016 de echipe din Sibiu si Cluj

Romania va fi reprezentata la EUROBOT 2016 de echipe din Sibiu si Cluj

Doua echipe ale Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu si una de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca s-au clasat pe podiumul finalei nationale a concursului european de roboti si vor reprezenta Romania la EUROBOT 2016, care va avea loc in perioada 11-12 iunie in localitatea Le Kremlin-Bicêtre, Franţa.

robotX 2016 la ulbs

In cadrul finalei nationale, care a avut loc in holul Facultatii de Ingineri din cadrul ULBS au participat echipe de la Universitatea ”Politehnica” din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea ”Lucian Blaga din Sibiu si o echipa de la University of Technology Lodz – Polonia, care a avut statutul de echipa invitata.

Primele doua locuri au fost ocupate de echipele CyberTech si PowerBot ale Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu, coordonate de  prof. dr. ing. Gabriel Racz si asist. dr. ing. Mihai Crenganis, iar locul al treilea a revenit echipei Team007 de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Aceste trei echipe vor reprezenta Romania la Concursul European de Robotica EUROBOT 2016.

Tema concursului din acest an a fost ”The Beach Bots”. Sarcinile efectuate de roboti au fost: ”si-au anuntat prezenta plaja prin ridicarea steagurilor, au mers la pescuit, s-au plimbat pe faleza, au construit castele de nisip si au adunat scoici. La finalul celor 90 de secunde de joc, robotii s-au adapostit sub parasolar.”

Cele doua echipe sibiene au reusit sa ocupe primele locuri si datorita sprijinului financiar oferit de Marquardt Schaltsysteme SCS, sponsor al celor doua echipe.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275