ACTUALITATE

Romanul care l-a „turnat” pe Victor Ponta la Dubai esibian!

Romanul care l-a „turnat” pe Victor Ponta la Dubai esibian!

Romanul-care-l-a-turnat-pe-Victor-Ponta-la-Dubai-esibian720Lucian Mandruta a stat de vorba cu sibianul care lucreaza in clubul unde si-a petrecut Victor Ponta concediul la Dubai.

Avem de ales: sa-l credem sau nu. Porniti de la gandul asta inainte sa cititi mai departe.

Omul spune ca lucreaza in club acolo. E sibian (!). Diasporean cu convingeri politice. A stat la coada la consulat duminica, sa voteze. A postat imagini de acolo. S-a bucurat cand a castigat Iohannis. Nimic special, cam asa sunt toti, daca te uiti la statisticile care spun ca diaspora a votat 82% cu neamtul.

“Sincer, nu eram anti… Dar gradul de frustrare la care am ajuns vorbind cu prietenii din Germania m-a adus la limita” Asa isi si explica gestul de a pune online nota de plata. “Nu am putut sa tac si sa ma fac ca ploua”

Omul mi-a povestit seara cu Ponta la ei in club. Nu l-a vazut pe premier din prima. L-a chemat managerul lui, care nu-i roman, si care nu stia dedesubturile pe la noi “ia, vino, sa vezi, e unul barosan de la tine din tara. Premierul!”. Sibianul nostru spune ca n-a vrut sa mearga “de scarba”. Pana la urma s-a dus sa se uite un pic. Ponta era cu mai multi domni. Nici o femeie. Unul dintre ei, spune sibianul, era Gino Iorgulescu. “L-a identificat un coleg de-ai mei”.

E platita de Ponta nota? Nu e clar.

“E usor de negat chiar ca a fost de la masa aceea. Nu stiu. Posibil sa fie platita si cu un card care nu e pe numele lui”.

La masa erau mai multi oameni.

“Nu toti erau romani”, insa sursa mea nu poate sa-i identifice nici macar dupa nationalitate. Ponta a ajuns la 12.30 si a stat o ora, o ora si jumatate.

Ajungem si la nota de plata. Chivas de 21 de ani si sampanie Armand Gold de cea mai buna calitate.

Total 2450 euro.

Sincer, eu nu cred ca daca premierul era acolo a platit el. Dar chiar si asa, daca povestea e adevarata, e ceva in neregula pentru un functionar guvernamental sa accepte o tratatie atat de scumpa.

Si asta nu intelege VVP si restul celor aflati la putere in reactia la acest episod: oamenii vor decenta. De-asta nota asta (daca e reala) a ajuns in public. Pentru ca acolo, undeva, intr-o noapte, poate ca un diasporean s-a enervat.

Nu e singurul roman din Dubai. Dar e unul dintre cei multi cu convingeri politice. Si asta e interesant in toata povestea. Ele sunt de data recenta, provocate de povestea votului prietenilor lui din Germania.

Frumoasa ironie globala, daca povestea e adevarata: sa nu poti sa bei discret o sampanie scumpa in Dubai ca i-ai tinut pe unii la coada in Munchen, acum trei saptamani!

nota

Sursa: lucianmindruta.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349