ADMINISTRATIE

S-a instituit circulatia in sens unic pe strazile Electricienilor si Soimului!

S-a instituit circulatia in sens unic pe strazile Electricienilor si Soimului!

S-a instituit circultia in sens unic pe strazile Electricienilor si Soimului!

Incepand din aceasta saptamana pe strazile Electricienilor si Soimului, situate in cartierul Vasile Aaron, s-a instituit circulatia in sens unic. Pe strada Electricienilor se va circula dinspre strada Semaforului spre strada Vasile Aaron, iar pe strada Soimului se va circula dinspre strada Vasile Aaron spre strada Semaforului. Rugam participantii la trafic sa circule cu atentie in aceste zone si sa respecte semnele de circulatie instalate.

Reamintim faptul ca in 2014 s-au finalizat lucrarile de reconfigurare si modernizare a cartierului Vasile Aaron, un proiect cu o valoare de 32.000.000 de lei. In cadrul acestuia s-au modernizat strazile, spatiile de parcare, locurile de joaca si zonele verzi, dar s-a reconfigurat si sistemul de trafic pe strazile din cartier.

Investitii de peste 32.000.000 de lei in cartierul Vasile Aaron

Lucrarile de reabilitare, modernizare si reconfigurare a spatiilor publice din cartierul Vasile Aaron s-au incheiat dupa aproximativ un an si jumatate de lucrari la retele, drumuri si parcari.

Retele noi de apa si canalizare. In cadrul proiectului de extindere si modernizare a retelelor de apa si canalizare finantat din fonduri structurale pe POS Mediu, reteaua de apa din cartierul Vasile Aaron a fost modernizata pe Aleea Soimului, Aleea Negoveanu, strada Valea Frumoasei, strada Muncel, strada Negoveanu, strada Oasa, zona Oncesti – Valea Frumoasei, Steflesti, Oncesti, Iezer, Soimului si Sureanu. In total s-au inlocuit aproape 4.500 de metri de retea cu conducte de polietilena de inalta densitate si s-au amenajat hidranti.

Reteaua de canalizare a fost modernizata in acest cartier in 2007, in cadrul proiectul finantat din fonduri ISPA.

Lucrari la carosabil si trotuare. Dupa finalizarea lucrarilor la retele, Primaria Sibiu a contractat lucrari de modernizare si reabilitare a carosabilului si trotuarelor. Acest tip de lucrari au fost efectuate pe strazile Oncesti, Valea Frumoasei, Sureanu, Oasa, Negoveanu, Steflesti, Soimului, Muncel, Electricienilor si Iezer si pe aleile din zona bazei hipice. In total, aproape 50.000 de metri patrati de carosabil si peste 25.000 de metri patrati de trotuare au fost modernizati in acest cartier. La acestea se adauga crearea unui sens giratoriu la intersectia strazii Negoveanu cu strada Semaforului.

De asemenea, au fost realizate si reconfigurate parcari  in suprafata de peste 21.000 de metri patrati. In intreg cartierul au fost create aproximativ 3.000 de locuri de parcare. Majoritatea dintre acestea sunt amenajate in parcari zonale: intre strazile Iezer si Stefan cel Mare – aproximativ 500 de locuri, intre strada Iezer si Sureanu – aproximativ 100 de locuri, in zona bazei hipice intre strazile Sureanu si Electricienilor – aproximativ 250 de locuri, intre Soimului si Milea – aproximativ 80 de locuri, intre Oncesti si Valea Frumoasei – aproximativ 350 de locuri, pe strada Oasa – aproximativ 150 de locuri, intre Negoveanu, Sureanu, Oasa si Semaforului – aproximativ 400 de locuri, intre Semaforului, Negoveanu si Muncel – aproximativ 150 de locuri). O parte dintre acestea au fost trasate pe aliniamentele stradale, fiind amenajate si locuri de parcare cu dale inierbate pe strazile Iezer si Negoveanu.

In total, valoarea acestor lucrari de infrastructura insumeaza 28.114.901,74 lei, fonduri care au provenit din bugetul local.

Strada Semaforului si strada Vasile Aaron au fost modernizate anterior. Strada Vasile Aaron a fost modernizata complet in 2008, cand au fost inlocuite si retelele de apa, canalizare si gaz.

Sensuri unice pentru fluidizare. Sensurile de circulatie in perimetrul delimitat de strazile Semaforului si Vasile Aaron au fost usor modificate pentru fluidizarea circulatiei. Astfel, pe strazile Sureanu, Electri­cienilor, Soi­mului, Iezer, Steflesti, Negoveanu si Muncel se circula in prezent in regim de sens unic, strazile Semaforului si Vasile Aaron fiind strazi cu dublu sens.

Reparatii si reconfigurari ale sistemului de iluminat public. In cadrul proiectului au fost prevazute si reparatii si modernizari ale sistemului de iluminat public existent. In acest scop, au fost utilizati 40 de stalpi de beton, 200 de stalpi metalici si peste 13 km de cablu, reteaua de iluminat fiind astfel imbunatatita. SC Electrica va face demersurile in urmatoarea perioada sa demonteze vechii stalpi care au sustinut reteaua de iluminat, acestia fiind proprietatea companiei de electricitate.

Locuri de joaca si relaxare. In cartierul Vasile Aaron sunt amenajate locuri de joaca in zona strazii Oncesti, in zona bazei hipice si pe strada Oasa. In aceasta ultima locatie se lucreaza in prezent la amplasarea a sase echipamente pentru miscare in aer liber, intregind astfel functionalitatea zonei.

Lucrarile mentionate mai sus sunt completate de cele de reparatie a viaductului care uneste cartierul Vasile Aaron de cartierele Lazaret, Gusterita si Broscarie, astfel ca legatura cu celelalte cartiere va fi din aceasta toamna mult imbunatatita. Pe un sens al viaductului lucrarile la structura s-au finalizat deja. Contractul pentru acest proiect are o valoare de 4.602.066,43 lei, fara TVA.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275