ADMINISTRATIE

S-au incheiat lucrarile de reabilitare a acoperisului Bisericii Evanghelice C.A. din Piata Huet!

S-au incheiat lucrarile de reabilitare a acoperisului Bisericii Evanghelice C.A. din Piata Huet!

S-au incheiat lucrarile de reabilitare a acoperisului Bisericii Evanghelice C.A. din Piata Huet!2

Dupa aproape patru ani de la semnarea contractului de finantare prin intermediul Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 5.1, si la aproape trei ani de la inceperea lucrarilor, Parohia Evanghelica C.A.

Sibiu anunta finalizarea lucrarilor de reabilitare a acoperisului Bisericii Sfanta Maria din Piata Huet.

Lucrarile de restaurare au inclus inlocuirea a aproximativ 100.000 de tigle, fiecare dintre acestea fiind legata individual. Au fost reabilitati aproximativ 2600 de metri patrati de sarpanta, muncitorii folosind peste 10.000 de metri patrati de schela. Unul dintre rezultatele acestui proiect il reprezinta si deschiderea unui nou traseu de vizitare, amenajat chiar prin podul edificiului. Simbol important al orasului Sibiu, biserica din Piata Huet beneficiaza in urma acestor lucrari si de un nou sistem de protectie paratrasnet.

Lucrarile au fost executate de societatea sibiana SC Sinecon SA, careia i-a fost atribuit contractul in urma unei proceduri de achizitie publica. Valoarea totala a lucrarilor realizate este de 8.266.907,31 lei fara TVA, la care se adauga organizarea de santier, cheltuielile diverse si neprevazute si costuri de finantare in valoare de alte 718.251,13 lei, fara TVA.

„Este o mare bucurie pentru intreaga Biserica si multumim lui Dumnezeu ca in decursul acestor lucrari complicate nu a fost vatamata nici o persoana si ca o serie de probleme neasteptate au fost rezolvate cu succes. Demersurile au fost destul de complexe: printr-o veritabil «minunata» daruire, prin aportul profesionistilor si prin munca voluntara a multora au putut fi stranse fondurile si obtinute toate avizele necesare. Multumim echipei de constructii si administratiei din cadrul Parohiei, forurilor decisive ale bisericii, proiectantilor si expertilor externi si interni, echipei de consultanta si implementare, firmei de constructii si muncitorilor, Primariei si tuturor acelora care, prin munca lor, donatii, dezbateri constructive si rugaciuni continue au contribuit esential ca urmatoarele generatii sa poata bucura de acest simbol al Sibiului sub un acoperis sigur si frumos”, declara Killian Dörr, prim-preotul Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349