CULTURA

Sarbatoarea conservelor traditionale la CNM ASTRA!

Sarbatoarea conservelor traditionale la CNM ASTRA!

Sarbatoarea conservelor traditionale la CNM ASTRA!2

Fara indoiala, din cele mai vechi timpuri, romanii au stiut sa dramuiasca precis resursele culinare. Astfel, au trecut fara probleme peste anotimpuri friguroase, vremuri grele sau alte obstacole neprevazute. Asa au aparut in peisajul mioritic conservele traditionale, care daca sunt preparate cu grija pot fi extrem de utile si hranitoare.    

In zilele noastre, conservele au primit in dar un eveniment festiv dedicat lor. Ca dovada, in perioada 27-28 septembrie 2014, la Targul de tara din Muzeul in aer liber, va avea loc ,,Sarbatoarea conservelor traditionale”. La acest eveniment, aflat la prima editie, participa bucatari si producatori traditionali din Sibiu si din Hunedoara. De la acesti experti, cei interesati vor putea sa afle si sa invete in acelasi timp zeci de retete de conserve traditionale, dar si cum trebuie pastrate cele de fructe si legume peste iarna.

Producatorii traditionali vor pregati gemuri, muraturi, zacusca si tocana de legume. Cu acest prilej, turisti si localnici deopotriva vor avea ocazia sa guste din preparatele traditionale, dar si sa descopere totodata informatii pretioase despre uneltele specifice utilizate la prepararea conservelor.

,,Sarbatoarea conservelor traditionale” va incepe sambata (27.09.2014) si se va incheia duminica (28.09.2014), iar programul activitatilor este cuprins intre orele 10:00 si 18:00.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309