CULTURA

Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului vor da recital romanilor din Madrid!

Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului vor da recital romanilor din Madrid!

Sarbatoarea Junilor continua la Madrid cu o serie de manifestari culturale!2

Comunitatea de romani din Madrid a invitat Ansamblul Folcloric Profesionist ‘Cindrelul-Junii Sibiului’ sa participe in perioada 17-21 octombrie 2014 la o serie de manifestari culturale dedicate momentului aniversar 70 de ani, celebrare care innobileaza activitatea ‘Juniilor Sibiului’ in acest an.

Astfel, perioada mai sus mentionata va fi marcata de reprezentatii aniversare speciale, seara traditionala, manifestari si intruniri culturale cu romanii din Spania.

Punctul forte al acestui turneu este spectacol aniversar pe care ansamblul il va sustine in data de 19 octombrie 2014, incepand cu ora 19,00, la Auditoriul ‘Paco de Lucia’ din Alcala de Henares (oras al comunitatii autonome Madrid), alaturi de reprezentanti de marca ai muzicii populare romanesti. Alaturi de dansatorii si instrumentistii sibieni, pe scena auditoriului, se vor afla Nicolae Furdui Iancu, Andreea Haisan, Stana Stepanescu, Nicu Mata, Daniel Pop, Gabriel Dumitru, Paul Ananie, Larisa Vulpescu, Alexandru Bradatan si Marcel Parau.

Pentru acest spectacol Junii au pregatit un program artistic deosebit, in cadrul caruia vor fi valorificate dansuri si cantece populare, reprezentative pentru Sibiu si marile zone etnofolclorice ale Romaniei si vor etala in fata spectatorilor bogatia si varietatea folclorului romanesc, emblema identitatii noastre nationale.

Spectacolul va fi prezentat de catre indragita prezentatoare TVR — Iuliana Tudor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Sibiu prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale ‘Cindrelul — Junii’ Sibiu, cu sprijinul UMR si Radio Romanul din Madrid.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria Municipiului Sibiu.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309