SPORT

Scandalul intonarii imnului. CSU nu renunta la ”Desteapta-te romane!”. Pana la urma s-a desteptat si Ministerul!

Scandalul intonarii imnului. CSU nu renunta la ”Desteapta-te romane!”. Pana la urma s-a desteptat si Ministerul!

Dominique simionescu intoneaza imnul la CSU Sibiu

CSU Sibiu nu va lua in calcul ordinul Ministrului Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, prin care se interzicea intonarea imnului la competitiile sportive natioanele. Astfel ca, asa cum s-a intamplat si la ultima partida de pe tern propriu, cu BCMU Pitesti, la inceputul fiecarei partide de pe teren propriu va fi intonat ”Desteapta-te romane!”, masura obligatorie prin decizia Federatiei Romane de Baschet. ”Meciurile de baschet la care participa echipa noastra se desfasoara conform reglulamentului Federatiei Romane de Baschet care stipuleaza ca echipele organizatoare trebuie sa asigure echipamente pentru intonarea imnului de stat si au obligativitatea sa intoneze imnul de stat la inceputul partidelor. Si la ultimul meci, cel de sambata, imnul a fost interpretat, ca de obicei, de tanara Dominique Simionescu”, potrivit CSU Sibiu.

De altfel, chiar si MTS si-a dat seama de absurdul ordinului dat de Lipa. Aceasta a interpretat gresit un Legea nr. 75 / 1994 si Hotararea nr. 1157 /2001, care reglementeaza Normele privind obligatia intonarii Imnului National si care spune ca ”doar in situatiile precizate de Lege, imnul national al Romaniei se intoneaza in mod obligatoriu pe stadioane si alte baze sportive, cu ocazia desfasurarii competitiilor sportive oficiale internationale in care este reprezentata Romania”.

Si tot in comunicatul ministerul o contrazice pe fosta campioana. ”Acest cadru legal reglementeaza caracterul obligatoriu al intonarii imnului national, in situatiile mentionate mai sus, fara a interzice acest lucru pentru alte categorii de competitii. Pentru a evita, insa, pe viitor, interpretari eronate sau incidente de tipul celor inregistrate recent, MTS va demara un proces de consultare cu Federatiile Sportive din Romania, pentru a da o interpretare si implementare unitara a prevederilor privind intonarea Imnului National in cadrul competitiilor sportive care au loc in Romania”.

Totul a plecat de la bosniac

Scandalul a pornit in urma meciului dintre Sepsi Sf Gheorghe si U Cluj (93-57), din etapa a 17-a a Ligii Nationale de Baschet Feminin. Dupa intonarea imnului Romaniei, in sala a inceput sa se auda imnul Tinutului Secuiesc, moment in care antrenorul bosniac al oaspetilor, Dragan Petricevici, si-a trimis jucatoarele la incalzire.

Gestul de a nu asculta in pozitie de drepti si imnul Secuimii a inflamat la culme tribunele, informează ziardecluj.ro. Cei 1.500 de oameni le-au injurat pe jucatoarele lui U si pe antrenor pe toata durata partied (gsp.ro).

Foto: CSU Sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349