EVENIMENT

Scenariu sumbru pentru viaductul de la Aciliu: Zeci de masini pot sa cada in gol de la 74 metri!

Scenariu sumbru pentru viaductul de la Aciliu: Zeci de masini pot sa cada in gol de la 74 metri!

crapatura autostrada sibiu-orastie

Autostrada Sibiu-Orastie continua sa fie una cu problem deosebit de grave. In urma ploilor din ultimele zile, in viaductul de la Aciliu au aparut deformari ale structurilor, iar specialistii sustin ca pericolul de prabusire este iminent.

Potrivit realitatea.net, in acest moment o tragedie de proportii este un scenariu nu foarte nerealist. „Ce se poate intampla mai departe? Orice! Fie capatul de pod, fie terasamentul de langa el pot aluneca brusc cu cateva zeci de centimetri, mai ales pe sau imediat dupa ploaie. Fiind vorba de o autostrada, unde prin definitia categoriei de drum soferii circula si se asteapta sa circule cu viteza si unde nimeni nu se asteapta la obstacole neprevazute, o denivelare de numai 20-30 cm poate avea consecinte catastrofale. Nu mai vorbim de o denivelare de jumatate de metru sau mai mult! Poate fi vorba de un autoturism, poate fi vorba de un tir care sa scape de sub control sau poate fi vorba de un autocar cu 48 de pasageri care sa cada in gol de pe viaductul al carui capat s-a prabusit. Ori, mai tragic, poate fi un accident in lant care sa includa zeci de vehicule. Un lucru este cert: riscul de a muri oameni este enorm! Si nimeni nu merita sa moara pentru ca cineva a fost incompetent si altcineva a fost suficient de inconstient incat sa acopere incompetenta primului!”, spune specialistii citati de realitatea.net.

Viaductul cu o lungime de un kilometru este construit la o inaltime de 74 de metri si este cel mai mare viaduct de autostrada folosit in prezent în Romania.

viaduct_crapaturi aciliu

Crapaturile din carosabil au aparut la doua luni dupa inaugurarea din noiembrie 2014. La pilonii de rezistenta ai viaductului a aparut o fisura de aproape 50 de metri, iar expertii sustin ca a aparut din cauza unor tasari necorespunzatoare ce s-au facut in timpul lucrarilor.

Stirea completa 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279