ACTUALITATE

Schimbari majore la ULBS. Doar doi decani isi vor continua mandatele

Schimbari majore la ULBS. Doar doi decani isi vor continua mandatele

Doar doi din decanii facultatilor din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu au reusit sa obtina un nou mandat, in urma concursului. Dintre cei noua, unul nu a mai avut dreptul sa candideze, din cauza varstei – Dumitru Batar, Facultatea de Stiinte Socio-Umane – Alexandra Mitrea (Facultatea de Litere si Arte) nu si-a mai depus candidatura pentru un nou mandat, in timp ce Calina Jugastru (Facultatea de Drept) s-a retras, desi initial isi a anuntat ca va candida.

In aceste condiții, doar doua din cele noua facultati vor avea aceasi conducere si in urmatorii patru ani. Este vorba despre Facultatea de Inginerie, condusa pe prof. univ. dr. ing. Liviu Rosca (foto), al carui proiect managerial a fost preferat celui propus de Mircea Stetiu, si Facultatea de Stiinte, unde Conf.univ.dr. Angela Banaduc a fost preferata lui conf. dr. Mihai Sanislav.

Una din surprizele acestor alegeri a fost schimbarea decanului Facultatii de Stiinte Economice, Liviu Mihaescu. In locul sau a fost aleasa conf.univ.dr. Silvia Cristina Marginean.

Concurenta pe post a fost si la Facultatea de Medicina. Dupa patru ani in fruntea facultatii, Silviu Morar ii va lasa locul conf.univ.dr. Maria Mihaela Cernusca-Mitariu.

La Facultatea de Litere noul decan este prof.univ.dr.Dan Andrei Terian, care a concurat pentru functie cu Dragos Varga, in timp ce Pr.Prof.univ.dr.Nicolae Chifar il va inlocui pe fostul decan, Aurel Pavel. Un alt decan invins in acest concurs este Ovidiu Tita, de la Facultatea de Stiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, care ii va preda stafeta Cameliei Sava. In locul ”veteranului” Dumitru Batar, la Socio-Umane va veni prof.univ.dr. Sorin RADU, care a concurat pentru post cu Ioana-Narcisa Cretu.

Cei noua decani vor fi validati de Senatul ULBS in sedinta din 31 martie, iar de la 1 aprilie isi vor prelua atributiile.

Facultatea Decanul facultății:
Facultatea de Litere și Arte  Prof.univ.dr.Dan Andrei TERIAN
Facultatea de Inginerie Prof.univ.dr.ing. Liviu Ioan ROȘCA
Facultatea de Științe Conf.univ.dr. Angela BĂNĂDUC
Facultatea de Teologie  Pr.Prof.univ.dr.Nicolae CHIFĂR
Facultatea de Științe Socio-Umane Prof.univ.dr. Sorin RADU
Facultatea de Drept Prof.univ.dr. Radu – Gheorghe GEAMĂNU
Facultatea ȘAIAPM Prof.univ.dr.ing. Camelia SAVA
Facultatea de Medicină Conf.univ.dr. Maria Mihaela CERNUȘCĂ-MIȚARIU
Facultatea de Științe Economice Conf.univ.dr. Silvia Cristina MĂRGINEAN
Reprezentanți ai studenților în CA Marius SMĂRĂNDOIU

 

decan liviu rosca -  inginerie ulb sibiu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349