SOCIAL

Scoala ca „la carte” in Rasinari, judetul Sibiu!

Scoala ca „la carte” in Rasinari, judetul Sibiu!

Scoala ca „la carte” in Rasinari, judetul Sibiu!2

In Rasinari, localitate din Marginimea Sibiului, aflata la aproximativ zece kilometri de municipiul Sibiu, la Scoala „Octavian Goga”, unde invata peste 460 de elevi, au fost facute in aceasta vara investitii de circa 100.000 de lei.

In primul rand, au fost reabilitate toaletele elevilor si ale personalului. Grupurile sanitare sunt in curtea scolii, departe de cladirea in care se tin cursurile, dar sunt amenajate cu faianta, gresie, instalatii noi. Exista apa calda, sapun lichid si servetele.

„Am amenajat cu tot ce trebuie grupurile sanitare si le-am refacut de tot. Exista apa calda si tot ce trebuie. Avem chiar si grup social pentru persoanele cu dizabilitati pentru ca avem o fetita cu probleme locomotorii si a trebuit sa-i amenajam toaleta separata”, spune directorul scolii, Constantin Valcu.

Pe de alta parte, la scoala din Rasinari exista deja doua clase cu tabla interactiva, una costand 140.000 de lei. Una dintre ele a fost instalata in cabinetul de geografie.

„Asa, copiii pot invata mai usor si mai bine. Avem, de exemplu, relief Franta la lectii: foarte bine, cautam pe internet relief Franta. Punem pe tabla interactiva si altul este impactul asupra elevilor. Vreau sa avem in fiecare clasa astfel de tabla ca sa poata invata copiii mai bine”, explica, mandru, directorul Valcu.

El spune ca foarte multe dintre dotari au fost posibile datorita fundatiilor straine cu care scoala are relatii de mai multi ani, mobilierul, aparatura si alte dotari fiind asigurate de fundatii din Olanda.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309