ECONOMIE

Scoala pentru sibienii care vor sa invete sa transzactioneze pe Bursa

Scoala pentru sibienii care vor sa invete sa transzactioneze pe Bursa

Sibienii care vor sa invete sa devina jucatori pe Bursa, se vor putea inscrie, incepand de miercuri, in Clubul Investitorilor pe piata de capital. Clubul Investitorilor Sibiu este lansat de ‘Scoala de Bursa’,  in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti si Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu si isi doreste sa promoveze piata de capital din Romania prin informare si educare.

‘Educatia financiara este prioritatea noastra. Clubul de investitori este un vector local de promovare a educatiei bursiere in comunitate. Parteneriatul dintre Bursa de Valori Bucuresti si Scoala de Bursa este un prim efort prin care sibienii sunt invitati sa invete care sunt primii pati spre o investitie reusita’, declara Bogdan Murgescu, Business Development & Marketing Specialist la Bursa de Valori Bucuresti

Clubul Investitorilor din Sibiu este al optulea din tara, dupa cele din Bucuresti, Cluj, Deva, Iasi, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

‘Pornim clubul cu speranta ca va contribui la dezvoltarea pietei de capital din Romania si ca va reprezenta o piatra de temelie In ceea ce se vrea reconstructia comunitatii de investitori. Obiectivele noastre sunt sa cream o punte intre investitorii actuali si persoanele interesate sa afle mai multe despre domeniul investitiilor la bursa si astfel sa Incurajam populatia catre investitii pe piata de capital prin plasamentele in diferite tipuri de instrumente’, explica Florin Oprea, consultant piete financiare, fondator al clubului investitorilor din Sibiu si initiator al proiectului educational Scoala de Bursa.

Accesul in cadrul clubului investitorilor este gratuit, in cadrul acestuia putand intra orice persoana majora, indiferent daca este sau nu investitor pe piata de capital. La inceput clubul va avea intalniri lunare, in cadrul carora membrii vor discuta liber, fiind promovat schimbul de idei despre piata de capital dar, periodic, vor avea loc si prelegeri ale unor invitati, in cadrul unor seminarii tematice.

‘Pe fundamentul pe care l-am construit deja la nivel local prin Scoala de Bursa care se afla la al doilea an de activitate, acest club fondat in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti va duce la un nivel superior activitatea de informare si educare, elemente esentiale in aparitia si dezvoltarea increderii in posibilitatile pe care le ofera piata bursiera. Este nevoie de o cat mai buna intelegere asupra fenomenelor ce guverneaza bursa si aceasta este menirea clubului unde se vor intalni specialisti ai pietei de capital, investitori cu experienta si persoane care vor sa se informeze despre investitiile la bursa’, concluzioneaza Decebal Todarita, specialist PR&Marketing, fondator al clubului investitorilor din Sibiu si initiator al proiectului educational Scoala de Bursa.

‘In virtutea rolului asumat de broker de cunostinte si formator de competente, Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu s-a implicat in dezvoltarea si implementarea unor proiecte in parteneriat care vizeaza promovarea educatiei financiare si bursiere in randul studentilor sai. Functionarea unei economii performante presupune existenta si functionarea pietelor financiare si, in acest scop, educatia tinerilor pentru a intelege modul de functionare a acestora si posibilitatile de investitii pe care le ofera este necesara si obligatorie. Apreciem in acest sens, proiectul Scoala de Bursa pe care il derulam de 2 ani si lansarea astazi la Sibiu a Clubului Investitorilor in parteneriat cu BVB’ declara Prof. Univ. Dr. Livia Ilie, prorector ULBS.

Sursa: Agerpres

Foto: www.economica.net

piata de capital


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279