ACTUALITATE

„Scoala Sigurantei”: Copiii invata de la politisti cum sa fie in siguranta

„Scoala Sigurantei”: Copiii invata de la politisti cum sa fie in siguranta

Prin programul „Scoala Sigurantei Tedi” copiii din clasa I invata, de la politistii sibieni, ce trebuie sa faca pentru a fi in siguranta in trafic, acasa si la scoala, dar si care sunt principalele reguli de comportament cu scopul prevenirii violentei verbale si fizice.

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii s-au intalnit cu elevii clasei I din cadrul Scolii Gimnaziale „Radu Selejan” din Sibiu, in cursul zilei de 18 februarie. Politistii si cadrele didactice au implicat copiii in activitati  pentru a cunoaste semnificatia indicatoarelor rutiere astfel incat sa fie capabili sa adopte un comportament rutier preventiv in deplasarea lor pe drumurile publice.

„Copiilor le-au fost prezentate principalele reguli de comportament cu scopul prevenirii violentei verbale, dar si violentei fizice, siguranta in drum spre scoala, siguranta in scoala, acasa si in vacanta, fiind principalele obiective vizate de program”, conform comunicatului de presa.

Copiii sunt implicati in activitati informativ-educative

„Programul se concentreaza pe identificarea potentialelor riscuri, prezentandu-le elevilor si parintilor acestora pericolele care ii pot afecta pe cei mici, acasa, la scoala sau in vacanta, precum si modalitatile de prevenire. Cu sprijinul politistilor sibieni, copiii sunt implicati in activitati informativ-educative coordonate de invatatori, iar Tedi asigura suportul didactic prin materiale educative complexe si atractive pentru elevi”, se explica in comunicatul de presa.

„Scoala Sigurantei Tedi” este un proiect initiat si organizat de Tymbark Maspex Romania ai Tedi, in parteneriat cu Politia Romana i Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Programul a fost lansat la nivel national incepand cu data de 15 septembrie,  in judetul Sibiu fiind inscrise 10 de scoli, cu 368 de elevi de clasa I.

Acţiunile vor continua pana la sfarsitul anului scolar 2015/2016, astfel incat cei mici sa deprinda cele mai importante reguli pentru reducerea riscului de victimizare acasa, la scoala sau in spatiul public si sa adopte masuri de prevenire adecvate.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349