SPORT

Se da startul in Pamira Open!

Se da startul in Pamira Open!

Se da startul in Pamira Open!2

64 de tenismeni iau startul unui nou turneu international cotat in clasamentul ATP, Pamira Open.

Turneul are loc intre 21 si 29 iunie si are premii totale in valoare de 10.000 de dolari. Participantii la turneu vor putea acumula punctele necesare in clasamentul ATP pentru a se putea inscrie la Sibiu Open, cel mai important turneu de tenis din Transilvania.

Ce-a de-a treia editie a Pamira Open se va desfasura in paralel cu prestigiosul turneu de Grand Slam de la Wimbledon. Competitia debuteaza cu o serie de calificari pentru tabloul principal. Turneul de calificari incepe sambata, 21 iunie, de la ora 9 la Tenis Club Pamira, pe Calea Surii Mici. Dintre cei 64 de jucatori inscrisi in turneul de calificari 32 vor avansa pe tabloul principal de simplu iar 16 echipe pe tabloul de dublu. Turneul propriu-zis incepe marti, 24 iunie. Finala competitiei de dublu se va disputa vineri, de la ora 17, semifinalele turneului de simplu sambata, incepand cu ora 11, iar marea finala a turneului de 10.000 de dolari va avea loc duminica, 29 iunie, de la ora 15. Partida va fi transmisa in direct pe postul de televiziune DigiSport.

In acest moment, in turneu sunt inscrisi jucatori din 16 tari, de pe patru continente. La Sibiu vor sosi reprezentanti ai unor tari cu traditie in tenisul mondial, Spania, Franta, Cehia, Argentina, Anglia, Australia, Canada, Italia, Elvetia, Suedia, Portugalia si desigur si din estul Europei: Slovacia, Moldova, Lituania, Grecia si Romania. „Pamira Open a crescut de la an la an din punctul de vedere al sportivilor participanti la acest turneu. Competitia devine din ce in ce mai stransa, valoarea jucatorilor este mai apropiata si din acest motiv devine un turneu extrem de atractiv. E un turneu important in special pentru jucatorii care vor sa acumuleze punctele ATP necesare inscrierii in turneul Sibiu Open. Iar pentru jucatorii mai tineri e un turneu unde isi pot masura fortele cu tenismeni consacrati”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului Sibiu Open.

Cel mai de seama jucator roman ce va participa la Pamira Open este detinatorul trofeului de anul trecut, Victor Crivoi. El vine la Sibiu in postura de principal favorit al turneului dupa ce a fost eliminat in calificarile de la Wimbledon in 18 iunie de canadianul Frank Dancevic, numarul 96 ATP. Crivoi a pierdut strans meciul din calificari, in trei seturi, cu scorul de 7/5, 4/6, 6/4.

Pamira Open este un turneu organizat de Tenis Club Pamira in cadrul proiectului Sibiu Open, ce contine trei turnee internationale, Women`s Open (feminin), Pamira Open (masculin) si Sibiu Open (masculin). Primele doua turnee au premii totale in valoare de 10.000 de dolari fiecare in timp ce Sibiu Open are premii in valoare de 65.000 de dolari. Evenimentul este cofinantat de Primaria si Consiliul Local Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279