ACTUALITATE

Se dau pachetele cu alimente de la UE. Doar pe baza de invitatie!

Se dau pachetele cu alimente de la UE. Doar pe baza de invitatie!

Cei peste 9000 de sibieni care beneficieaza de alimentele gratuite oferite de Uniunea Europeana vor putea sa si le ridice incepand cu 27 iunie, anunta Primaria Sibiu. Reprezentantii municipalitatii avertizeaza insa ca, pentru evitarea aglomerarii, ridicarea pachetelor se face doar pe baza de invitatie, de la depozitul situat pe soseaua Alba Iulia, nr. 112 (Complex Bricomat), de luni pana joi intre orele 8.30 – 15, iar vinerea intre orele 8.30 – 12.30.

ajutoare-ue sibiu”Pentru a organiza in bune conditii actiunea de distribuire, Primaria Sibiu va emite invitatii prin posta, programand beneficiarii in ordine alfabetica. Prin urmare, rugam beneficiarii sa astepte primirea invitatiei prin posta, aceasta tinand loc de programare. Pentru a ridica alimentele, persoanele inscrise pe liste trebuie sa prezinte urmatoarele documente: invitatia din partea Primariei Sibiu, cartea de identitate/buletinul/certificatul de nastere pentru copiii sub 14 ani si documentele justificative privind calitatea de beneficiar pentru beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocatie pentru sustinerea familiei si pensii de urmas”, anunta Primaria Sibiu.

Cine poate beneficia? Listele initiale de beneficiari pentru Municipiul Sibiu contin 9.178 de beneficiari, incadrati in urmatoarele categorii:

  • pensionari si  someri ale caror venituri nu depasesc 450 lei/luna;
  • persoane cu handicap grav si accentuat;
  • beneficiari de venit minim garantat;
  • beneficiari de alocatie pentru sustinerea familiei.

O noua categorie de beneficiari anul acesta. La categoriile enumerate mai sus se adauga persoanele fara venituri sau ale caror venituri nete lunare realizate sunt de pana la 450 lei/luna/persoana, care nu se incadreaza in niciuna dintre categoriile de mai sus. Pentru a se inscrie pe lista de beneficiari, persoanele in cauza sunt invitate incepand din 27 iunie la sediul Serviciului Asistenta Sociala de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S2, pentru a completa o cerere insotita de acte doveditoare privind veniturile nete lunare si documente care sa ateste componenţa familiei. Dupa verificarea documentatiei si, daca este cazul, dupa efectuarea unei anchete sociale, persoanele in cauza vor fi incluse in program prin emiterea unei dispozitii a primarului.

”Persoanele care indeplinesc conditiile de beneficiari pe parcursul derularii programului se pot adresa Serviciului Asistenta Sociala al Primariei Sibiu pentru a fi incluse pe liste”, precizeaza Primaria Sibiu.

Fiecare beneficiar va primi 2 cutii identice, fiecare dintre aceste cutii continand urmatoarele cantitati de alimente: 1 kg faina, 2 kg de malai, o punga de paste fainoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahar, o conserva de carne de vita, 1 conserva de pateu, 1 kg de orez, o conserva de paste de tomate si o punga de fasole boabe. Fiecare cutie cantareste 8,8 kg.

 Foto: ziare.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309