SOCIAL

Se depun DOSARELE pentru ajutor pentru INCALZIRE! Vezi de cand si de ce ACTE ai nevoie!

Se depun DOSARELE pentru ajutor pentru INCALZIRE! Vezi de cand si de ce ACTE ai nevoie!

Se depun DOSARELE pentru ajutor pentru INCALZIRE! Vezi de cand si de ce ACTE ai nevoie!2

De luni, 6 octombrie, Serviciul Asistenta Sociala primeste cereri in vederea obtinerii ajutorului pentru incalzirea locuintei, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2014 — 31 martie 2015.

Pentru a obtine acest ajutor, solicitantii trebuie sa completeze un formular pe care il gasesc fie la ghiseele Serviciului Asistenta Sociala de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera 2 fie online, pe site-ul institutiei — www.sibiu.ro — la sectiunea formulare online. Formularul, impreuna cu documentele doveditoare se vor depune apoi la ghiseele serviciului public amintit.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda familiilor si persoanelor singure, cetateni romani, precum si cetateni straini cu domiciliul sau resedinta in Municipiul Sibiu, diferentiat in functie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, precum si in functie de sistemul de incalzire utilizat: cu gaze naturale, cu energie termica, cu energie electrica sau cu lemne, carbuni, combustibili petrolieri.

Aceste persoane pot beneficia de ajutorul lunar pentru incalzirea locuintei doar daca venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1082 lei in cazul persoanei singure. La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie se vor lua in calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia in luna anterioara depunerii cererii.

Cuantumul ajutorului acordat celor care utilizeaza energia termica pentru incalzirea locuintei variaza intre 66 lei pentru cei cu un venit net lunar pe membru de familie cuprins intre 615,1 — 786 lei si pana la 97 lei pentru cei cu un venit net lunar pe membru de familie de pana la 155 lei.

Cei care folosesc gazele naturale si energia electrica pentru incalzirea locuintei vor primi ca ajutor o suma cuprinsa intre 262 lei, pentru cei cu un venit net lunar pe membru de familie de pana la 155 lei si 20 lei, pentru cei care venitul net lunar pe membru de familie este cuprins intre 540,1 — 615 lei.

Sibienii care utilizeaza lemne, carbuni, combustibili petrolieri pentru incalzirea locuintei, pot beneficia de acest ajutor intr-un cuantum ce variaza intre 54 lei in situatia in care venitul net pe membru de familie este de pana la 155 lei si 16 lei daca venitul net lunar pe membru de familie este cuprins intre 540,1 — 615 lei.

Atentie! Nu au dreptul sa beneficieze de ajutorul pentru incalzirea locuintei familiile sau persoana singura care detin o serie de bunuri stabilite in anexa 2 la normele metodologice aprobate prin H.G. nr.920/2011. Anexa este afisata la ghiseele serviciului dar si pe site-ul www.sibiu.ro, la sectiunea Formulare online.

Cei care doresc sa obtina acest ajutor pentru toata perioada sezonului rece trebuie sa depuna dosarele pana in data de 30 octombrie 2014. Cei care indeplinesc conditiile pentru primirea acestui ajutor pe parcursul sezonului pot depune o cerere oricand in perioada noiembrie 2014 — martie 2015. Daca depun cererea pana in data de 20 a lunii, vor primi ajutorul chiar din acea luna. Cei care depun cererea dupa data de 20 a lunii vor putea primi ajutorul incepand cu luna urmatoare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279