ADMINISTRATIE

Se lucreaza in aproape toate cartierele Sibiului! Vezi care sunt strazile intrate in modernizare!

Se lucreaza in aproape toate cartierele Sibiului! Vezi care sunt strazile intrate in modernizare!

Se lucreaza in aproape toate cartierele Sibiului! Vezi care sunt strazile intrate in modernizare!2

Numeroase santiere sunt deschise in prezent in Sibiu, in aproape toate cartierele orasului. Dincolo de disconfortul temporar, rezultatul lucrarilor va imbunatati functionalitatea, dar si aspectul respectivei zone.

Iata unde se lucreaza in oras in prezent:

Au inceput lucrarile de amenajare a strazii Lyon. Este vorba de o lucrare licitata de Primaria Sibiu pentru a crea o noua strada cu o lungime de aproximativ 700 de metri in Zona Industriala Vest a orasului, in zona unitatilor de productie SNR si Continental. In urma procedurii de achizitie, contractul de lucrari a fost semnat cu asocierea SC DPC SA – SC Electrocon SA – Sc Noi SA, valoarea acestuia fiind de 1.820.026, 64 lei (+ TVA). Castigatorul a fost cel care a elaborat si proiectarea pentru aceste lucrari. Odata predat si aprobat si proiectul, SC DPC a inceput lucrarile propriu-zise la inceputul acestei saptamani. Sapatura generala este aproape finalizata in prezent, urmand sa fie amenajat canalul pluvial, apoi carosabilul si trotuarele. Retelele de apa si canalizare au fost amenajate odata cu viabilizarea zonei. Lucrarile se vor finaliza pana la sfarsitul acestui an.

De luni, 13 octombrie vor incepe lucrarile la reteaua de apa si canalizare pe strada Traian, acestea urmand sa se finalizeze in aproximativ 30 de zile. Pentru executia acestora este necesara inchiderea traficului pe strada. Si pe strada Ovazului se vor executa astfel de lucrari, in acest caz sub trafic.

Lucrarile continua si la viaductul Mihail Kogalniceanu unde se monteaza armatura pentru cele 28 de elemente de sustinere ale podului. Pasul urmator va fi realizarea grinzilor care unesc aceste elemente de sustinere.

Reparatiile generale la viaductul Vasile Aaron avanseaza si acestea foarte bine. Pe o parte a podului a fost turnata uzura, iar noul sens giratoriu este aproape finalizat. In urmatoarele zile se va desfinta sensul giratoriu provizoriu din aceasta zona pentru a putea amenaja si ultima parte a noului giratoriu. Constructorul va continua lucrarile pe cea de-a doua jumatate a viaductului, precum si lucrarile de sub pod pentru intarirea structurii de rezistenta.

Lucrarile avanseaza si in proiectul de construire a unui nou pod peste Cibin in dreptul pietei agro-alimentare Cibin. In prezent s-au incheiat lucrarile de sondare pentru retelele de utilitati si se fac pregatirile logistice pentru devierea acestora si pentru relocarea statiei hidrologice. Va urma apoi constructia unui pod pietonal provizoriu. Lucrarile de demolare a podului existent vor fi efectuate in luna noiembrie a acestui an.

Pe strada Otelarilor se lucreaza la alimentarea cu apa, pentru amenajarea noii retele fiind necesara restrictionarea circulatiei pe o singura banda. Dupa modernizarea retelei de apa, constructorul va reface structura rutiera, precum si trotuarele.

PACHETUL CALEA POPLACII – CENTRU – GUSTERITA. Pe strada Tribunei continua lucrarile de asezare a pavajului pe zona de parcari. Circulatia se desfasoara in aceasta zona in conditii de santier, pe carosabil fiind turnat primul strat de asfalt. Pe aceasta strada au fost modernizate retelele de apa si canalizare, carosabilul, trotuarele si spatiile de parcare.

Pe strada Revolutiei se fac ultimele retusuri inainte de finalizare. Si pe aceasta strada a fost refacuta reteaua de apa si canalizare, carosabilul, trotuarele si spatiile de parcare.

In Piata Talmaciu urmeaza sa se toarne uzura pe ultimele tronsoane, iar pe strada D.D. Rosca se lucreaza la reteaua de canalizare. Dupa amenajarea noii retele de canalizare, constructorul va aduce strada la un nivel carosabil pentru sezonul rece, astetandu-se inlocuirea conductei de gaz de catre societatea detinatoare.

PACHETUL TURNISOR – PIATA CLUJ. Pe strada Arad a fost turnat deja stratul de uzura, urmand sa fie realizate si marcajele. Pe strada Kiev s-a finalizat modernizarea retelelor de gaz, apa si canalizare si s-a inceput sapatura generala. Pe strada Deva pe un tronson s-a turnat primul strat de asfalt, iar pe cealalta jumatate a strazii se efectueaza sapatura generala.

Pe strada Dumitru Bagdasar retele s-au finalizat in totalitate si s-a turnat deja betonul pe trotuare si primul strat asfaltic pe carosabil. In prezent se lucreaza in zona caii ferate unde se vor amplasa dale speciale pentru astfel de treceri. Pana la sfarsitul lunii strada va fi redata traficului modernizata.

Pe strada Gutuilor se lucreaza in prezent la reteaua de canalizare si racorduri.

In cadrul contractului incheiat pentru reparatii la strazi, se lucreaza pe strada Autogarii unde s-a turnat stratul de uzura si urmeaza sa se reabiliteze trotuarele prin turnarea unui nou strat de asfalt. Constructorul lucreaza si pe strada Henri Coanda unde se inlocuiesc in prezent bordurile si urmeaza sa se refaca stratul de asfalt. Reparatii se efectueaza si pe strada Calea Dumbravii (in lateralul cladirii in care functioneaza Finantele Publice) unde joi, 9 octombrie si vineri, 10 octombrie se va turna stratul de asfalt.

Pe bulevardul Corneliu Coposu continua lucrarile de modernizare a retelei de canalizare, in zona circulandu-se cu restrictii. Pe strada Ion Creanga se continua lucrarile la reteaua de canlizare, acestea urmand sa se incheie la sfarsitul acestei luni. Pe Aleea Fratii Buzesti s-a finalizat joi, 9 octombrie refacerea strazii, in urma lucrarilor de modernizare a retelei de canal menajer.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349