ACTUALITATE

Se schimbă Legea antifumat?

Se schimbă Legea antifumat?

Legea privind interzicerea fumatului in spatii inchise si in anumite spatii deschise ar putea suferi modificari, dupa ce senatorii juristi au admis astazi, 30 martie, o serie de amendamente.

Dupa ce legea antifumat a intrat oficial in vigoare pe 17 martie, fumatorii s-au declarat nemultumiti de strictetea acesteia. Asa ca iata ca la nici o luna de la aplicarea legii, senatorii deja se si gandesc ce sa schimbe la ea si cum sa o faca mai acceptabila. Una din cele mai asteptate schimbari ar fi cea privind interdictia fumatului la terase. Spatiul inchis va ar urma sa fie redenumit spatiu cu pereti de jur imprejur, astfel ca terasele cu acoperis vor fi legale. Mai mult decat atat, daca amendamentele vor fi acceptate, legea ar urma sa permita existenta unor camere special amenajate pentru fumat, in care se vor putea consuma si bauturi.

Potrivit initiatorilor amendamentelor, spune publicatia News.ro, „fumatul va fi permis in camere special amenajate”, care sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare.

Parlamentarii dau o noua definitie si spatiului închis de la locul de munca, respectiv „spatiul care are un acoperis, plafon sau tavan, si care este incadrat de pereti, de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat intr-un loc de munca, astfel cum este definit in legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, cu modificarile ulterioare”.

Comisia juridica a dat un aviz favorabil pe proiectul de lege al Guvernului privind reglementarea fumatului. Amendamentele aduse de parlamentari Legii antifumat vor fi dezbatute in comisia economica, care trebuie sa elaboreze, impreuna cu Comisia de sanatate, un raport pe acest proiect de lege.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349