CULTURA

Sectia Germana a Teatrului National Radu Stanca Sibiu participa la Festivalul European de Teatru Eurothalia de la Timisoara!

Sectia Germana a Teatrului National Radu Stanca Sibiu participa la Festivalul European de Teatru Eurothalia de la Timisoara!

Sectia Germana a Teatrului National Radu Stanca Sibiu participa la Festivalul European de Teatru Eurothalia de la Timisoara!2

Sectia Germana a Teatrului National Radu Stanca Sibiu participa la cea de-a patra editie a Festivalului European de Teatru „Eurothalia“ de la Timisoara, cu spectacolul „Ossis Stein”/„Povara lui Ossi”, de Frieder Schuller, regia Daniel Plier.

Reprezentatia va avea loc joi, 13 noiembrie 2014, ora 20:30, in sala Teatrului German de Stat Timisoara (TGTS).

Festivalul European de Teatru „Eurothalia“ este organizat de TGTS in perioada 8-17 noiembrie 2014. Dispunand de un program orientat spre calitate si varietate, festivalul se doreste a fi o selectie de spectacole europene, prin intermediul carora sa fie inlaturate barierele lingvistice si culturale. Festivalul constituie totodata una dintre putinele ocazii de a prezenta la Timisoara unele dintre cele mai apreciate si inovative creatii teatrale din Romania, care poarta semnatura unor consacrati creatori de teatru. Programul de anul acesta aduce cincisprezece trupe din cinci tari: Germania, Austria, Olanda, Rusia si Romania. Editia isi propune ca si pana acum, sa exploreze diverse tendinte si curente din teatrul european, precum teatrul clasic sau dramaturgia contemporana, teatrul cu mize socio-politice sau dansul contemporan.

Spectacolul prezentat de Sectia Germana a teatrului sibian este o cronica emotionanta a vietii lui Oskar Pastior, inainte de a emigra in Germania. Jocul actorilor Wolfgang Kandler, Daniel Plier, Daniel Bucher, Natalie Sigg si Ali Deac se dezvolta filmic, cu momente puternice si pline de sensibilitate, in care se contureaza o imagine uneori suprarealista a vietii comuniste. Regia spectacolului poarta semnatura actorului Daniel Plier, iar scenografia a fost conceputa de Hannes Schuller.

Oskar Pastior este un renumit poet german de origine romana (sas), nascut la Sibiu, pe 20 octombrie 1927. La varsta de 17 ani este deportat in Uniunea Sovietica, unde lucreaza intr-o mina de carbune si continua sa scrie poezii pe saci de ciment. Odata intors in tara in anul 1949, acesta se inscrie la cursurile Universitatii din Bucuresti si colaboreaza la mai multe publicatii. Persecutat de Securitate, poetul decide sa fuga in Germania. Pana la moartea sa, pe 4 octombrie 2006, Oskar Pastior traieste la Berlin, ca scriitor liber profesionist si lucreaza alaturi de Herta Müller.

Spectacolul va fi prezentat in limba germana, cu traducere in romana si engleza. Durata este de aproximativ o ora si cincisprezece minute.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279