CULTURA

Sectiune special de Rock’n’Film la TIFF Sibiu 2014!

Sectiune special de Rock’n’Film la TIFF Sibiu 2014!

Sectiune special de Rock'n'Film la TIFF Sibiu 2014!2

Festivalul International de Film Transilvania aduce anul acesta la Sibiu o sectiune speciala de teme muzicale. Filmele dedicate unor mari personalitati din lumea rock-ului vor rula in Bohemian Flow. Startul este dat chiar in prima zi de festival, de o pelicula 3D cu si despre Metallica. Filmul revolutionar Metallica: Through the Never prezinta imagini filmate in timpul concertelor live ale formatiei, considerate un icon rock al anilor ’80-’90. Materialele originale fac parte integranta dintr-o poveste de sine statatoare, despre unul dintre fanii artistilor.

Joi, TIFF trece la muzica country si aduce pe ecran legenda genului, Johnny Cash. Filmul Walk the line este structurat ca un flashback extins, declansat când Cash se pregateste sa apara pe scena pentru extraordinarul sau concert de la inchisoarea Folsom. Pentru rolul din acest film, in care o intruchipeaza pe iubita lui Cash, Reese Witherspoon a obtinut Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol principal.

Pe Kurt Cobain il sarbatorim vineri, tot in Bohemian Flow. La 20 de ani de la moartea artistului, TIFF ii dedica intreaga zi solistului trupei Nirvana. Doua proiectii speciale sunt programate in aceasta zi – Kurt and Courtney vorbeste despre dependenta de droguri a lui Kurt Cobain si a sotiei sale, Courtney Love, dar si despre diversele teorii ale conspiratiei din jurul mortii artistului. In Kurt Cobain: About a Son, regizorul A.J. Schnack foloseste interviurile inregistrate de jurnalistul muzical Michael Azerrad pentru cartea Come as You Are: The Story of Nirvana. Cele doua proiectii vor fi urmate de un afterparty in Bohemian Flow, unde iubitorii genului vor asculta, desigur, si mai mult Kurt Cobain.

In sectiunea speciala Film din cadrul TIFF va mai rula si Ray, detinator al unui premiu Oscar, dar si Shine a Light, o proiectie in regia lui Martin Scorsese, despre legendara formatie Rolling Stones.

Cea mai importanta manifestare cinematografica din Sibiu, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), incepe miercuri si aduce, in perioada 25 – 29 iunie, peste 50 de proiectii in 7 spatii diferite.

Pretul biletelor pentru editia 2014 a TIFF Sibiu este de 10 lei/proiectie si 7 lei redus la Teatrul Gong, Bohemian Flow si Libraria Habitus, 10 lei la Muzeul Astra si 15 lei la Cetatea Cisnadioara. Accesul la proiectia din Parcul Sub Arini este liber.

TIFF Sibiu 2014 este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc – APFR, cu sprijinul Ministerului Culturii si cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria municipiului Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349