SOCIAL

Seful DSVSA Sibiu ar fi decontat bani firmei fiului sau, pentru servicii fictive!

Seful DSVSA Sibiu ar fi decontat bani firmei fiului sau, pentru servicii fictive!

Seful DSVSA Sibiu ar fi decontat bani firmei fiului sau, pentru servicii fictive! 2

Seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Sibiu, Serban Tichindelean, audiat de DNA intr-un dosar privind fapte de coruptie, este suspectat ca a dispus decontarea unor sume mari de bani catre firma in care asociati sunt fiul si sotia sa, pentru servicii fictive.

Potrivit unor surse judiciare, Serban Tichindelean este suspectat de abuz in serviciu si conflict de interese cu privire la concesionarea circumscriptiilor sanitar-veterinare Sibiu, Selimbar si Rasinari de catre DSVSA prin incalcarea dispozitiilor legale, precum si in legatura cu decontarea unor sume de bani pentru servicii prestate de societati in care conducerea institutiei are interese directe sau indirecte.

Astfel, in cursul anilor 2011, 2012 si 2013 seful DSVSA ar fi dispus decontarea catre o firma din Sibiu a unor importante sume de bani pentru prestarea unor servicii in baza unor relatii contractuale in domeniul sanitar-veterinar, la aceasta firma fiind asociati fiul, respectiv sotia lui Serban Tichindelean.

De asemenea, conform surselor judiciare citate, seful DSVSA Sibiu este suspectat de implicare directa sau indirecta in diverse actiuni care au avut ca rezultat obtinerea de beneficii de catre firma pe care o controla si ai carei actionari sunt fiul si sotia sa.

Astfel, Serban Tichindelean ar fi acceptat modificarea unor informatii inscrise in Baza Nationala de Date, pentru a facilita catre firma familiei sale decontarea unor actiuni fictive de vaccinare.

Directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Sibiu, Serban Tichindelean, a fost ridicat, miercuri, de la locuinta sa de catre procurorii DNA Alba Iulia si dus la audieri, in dosarul privind fapte de coruptie comise in perioada 2011 – 2013. Serban Tichindelean a fost audiat alaturi de mai multe persoane, ulterior acestia fiind lasati sa plece.

Surse din randul anchetatorilor spuneau ca procurorii anticoruptie au facut perchezitii atat la sediul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, cat si la locuinta directorului institutiei, Serban Tichindelean, fiind vorba despre o ancheta privind infractiuni de abuz in serviciu si conflict de interese.

Conform sursei citate, problemele in ceea ce il priveste pe Serban Tichindelean ar fi aparut din cauza concesionarii unor circumscriptii sanitar-veterinare din Sibiu, Selimbar si Rasinari, de catre DSVSA Sibiu, prin incalcarea unor dispozitii legale, iar una dintre circumscriptii ar fi fost concesionata chiar de fiul lui Tichindelean, Serban, care este medic veterinar.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279