ADMINISTRATIE

Selimbarul investeste in sanatatea prin miscare. Piscina olimpica, terenuri sintetice si parcuri

Selimbarul investeste in sanatatea prin miscare. Piscina olimpica, terenuri sintetice si parcuri

Primaria celei mai importante comune din judetul Sibiu a demarat mai multe proiecte menite sa vina in sprijinul elevilor, dar si a celorlalti locuitori ai Selimbarului.

parc-selimbar-la-gradinita-4

Potrivit primarului Marius Grecu, pana la 1 iunie urmeaza sa fie finalizate doua terenuri de sport acoperite si cu nocturnă, la scolile din Selimbar si din Vestem.

”Este vorba despre terenuri de sport multifunctionale, cu gazon sintetic. Ambele vor fi acoperite, pentru ca elevii sa le poata folosi si iarna”, a declarat Marius Grecu. Pe cele doua terenuri se va putea juca atat minifotbal, cat si tenis. ”Niciunul din cele doua nu va avea fundatie de beton, pentru ca este periculos pentru copii. Eu am jucat fotbal pe terenuri sintetice puse direct pe beton si am avut problem cu tendoanele. Din acest motiv, fundatia va fi realizata din piatra concasata si nisip, dupa care vine pus gazonul sintetic”, a explicat Marius Grecu.

Disponibile si pentru selimbareni

Terenuile de sport nu vor fi utilizate doar de catre elevi. Potrivit primarului, toti locuitorii comunei vor putea face miscare aici, sub rezerva respectarii orarului in care terenurile vor fi folosite de catre scoli.

Inaugurare de 1 iunie

Lucrarile la cele doua terenuri au fost deja demarcate, iar inaugurarea este programata chiar de Ziua Copililui, pe 1 iunie. Tot atunci, primarul Marius Grecu intentioneaza sa organizeze o competitie sportiva, pentru a marca finalizarea investitiei.

Piscina de dimensiuni olimpice si parcuri

Investitiile ”verzi” ale Primariei Selimbar nu se opresc doar la cele doua terenuri de minifotbal si tenis. Marius Grecu spune ca a fost deja aprobata si bugetata o alta investitie care urmeaza sa contribuie la mentinerea sanatatii locuitorilor, prin miscare. Este vorba despre o piscina de dimensiuni olimpice, investitie de aproximativ un million de euro. De asemenea, la sfarsitul lunii mai va fi finalizata investitia in primul din cele doua parcuri ce urmeaza sa fie construite, pentru ca cel de-al doilea sa fie gata in toamna.

Primarul Marius Grecu mai spune că investitiile menite sa imbunatateasca stilul de viata al selimbarenilor vor continua. ”Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care dorim sa le facem. Vor fi si altele, insa le vom prezenta la momentul potrivit”, a conchis Grecu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219