TIMP LIBER

Semimaratonul Sibiu 2014 aduce in concurs peste 900 de alergatori!

Semimaratonul Sibiu 2014 aduce in concurs peste 900 de alergatori!

Semimaratonul Sibiu 2014 aduce in concurs peste 900 de alergatori!2

Peste 900 de alergatori se vor pune in miscare la cea de-a treia editie a Semimaratonului Sibiului, eveniment sportiv destinat strangerii de fonduri pentru proiecte sociale propuse de organizatii din oras.

Directorul Fundatiei Comunitare Sibiu, Ciprian Ciocan, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a treia editie a Semimaratonului Sibiu este programata sambata, intre orele 09.00 si 14.00.

„In 31 mai, Sibiul se pune din nou in miscare, la cea de-a treia editie a celui mai mare eveniment sportiv de atragere de fonduri din Sibiu, Semimaraton Sibiu 2014, organizat de Fundatia Comunitara Sibiu. Semimaraton Sibiu este evenimentul cu scop filantropic in cadrul caruia organizatiile neguvernamentale din Sibiu propun proiecte pentru comunitate, alergatorii care doresc sa participe aleg un proiect pe care il sustin, iar prietenii acestora pot dona pentru cauza aleasa de alergator. Banii stransi sunt directionati catre proiectele participante, iar sibienii se bucura de rezultatele acestora”, a declarat Ciprian Ciocan.

El a precizat ca prin aceasta editie a evenimentului se doreste finantarea a 21 de cauze din domenii variate, cu impact in comunitatea sibiana, dar si pentru sinistratii din Bosnia, afectati de inundatii.

„Peste 900 de alergatori si 1.600 de sustinatori au promis donatii in valoare de peste 127.000 de lei, sase cauze au reusit sa-si atinga obiectivul de atragere de fonduri propus, iar sibienii inca mai pot dona pentru cauzele inscrise”, a spus Ciprian Ciocan.

Potrivit acestuia, printre proiectele inscrise spre finantare este achizitionarea unui incubator performant pentru Sectia prematuri a Maternitatii Sibiu, un loc de joaca pentru cei 280 de copii inscrisi la Gradinita numarul 22 din municipiul Sibiu, o gradina terapeutica pentru bolnavii Spitalului de Psihiatrie si altele, numarul total al beneficiarilor acestor proiecte fiind de cateva mii.

Competitia sportiva, la care vor participa 700 de alergatori adulti si 200 de copii, va avea mai multe curse: semimaraton si stafeta de doua si de patru persoane, pe distanta de 21 de kilometri, cros pe distanta de cinci kilometri si cursa copiilor, pe distante care variaza intre 400 si 1.200 de metri.

Pentru siguranta alergatorilor, pe parcursul curselor, traficul rutier va fi restrictionat pe mai multe strazi din oras, iar peste doua sute de voluntari vor asigura traseul.

Semimaraton Sibiu 2014 este o actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu, prin Primarie.

Fundatia Comunitara Sibiu este un finantator privat local care identifica si finanteaza initiative si proiecte ale comunitatii sibiene – ONG-uri, grupuri de initiativa, companii, persoane fizice, iar fondurile sunt colectate, administrate si distribuite prin intermediul burselor sau al granturilor.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279