POLITICA

Senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu a trecut la “partidul istoric PSD”. Liberalii: “De azi, penibilul poarta un nume: numele dumneavoastra”

Senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu a trecut la “partidul istoric PSD”. Liberalii: “De azi, penibilul poarta un nume: numele dumneavoastra”

sorin iliesiu la pnl sibiu

Ajuns senator de Sibiu in 2012, dupa ce a fost “plantat” in organizatia judeteana a PNL de la Bucuresti, Sorin Iliesiu a devenit, de astazi, membru PSD, anunta hotnews.ro. Intre PNL si PSD, Iliesiu a mai activat in partidul lui Calin Popescu Tariceanu, PLR, dar si ca independent.

“Am de facut un anunt important pentru noi, pentru parlamentarii Romaniei, pentru tara noastra, pentru poporul nostru. Incepand de astazi (n.r. miercuri) nu voi mai fi senator independent, ma voi inscrie intr-un nou partid, un partid care a decis sa-si asume proiectul national de reformare morala a societatii romanesti, a Romaniei, a poporului roman. Acest nou partid este de fapt unul dintre cele mai vechi partide din Romania, infiintat in secolul XIX, numele lui a ramas in principiu neschimbat, se numeste Partidul Social Democrat’, a afirmat, in plenul Senatului, Sorin Iliesiu.

El a precizat ca in luna aprilie se implinesc 10 ani de cand, in numele societatii civile, a lansat Proclamatia catre Romania.

Inscrierea senatorului Sorin Iliesiu in PSD, dar si declaratia acestuia cu privire la partidul condus de Victor Ponta, au starnit discutii aprinse in plenul Senatului de miercuri, liberalul Puiu Hasotti luand cuvantul pentru a spune ca PSD este un partid istoric in masura in care fostul presedinte Ion Iliescu s-ar inscrie in PNL, ‘ceea ce este chiar imposibil’.

‘Am asistat din partea domnului Iliesiu la cea mai comica si cea mai penibila declaratie pe care am ascultat-o in Parlamentul Romaniei, anume ca PSD este un partid istoric. Stiti in ce masura poate fi PSD un partid istoric? In aceeasi masura in care Ion Iliescu (…) se va inscrie in PNL, ceea ce este chiar imposibil. Iar daca penibilul, pana astazi, domnule Iliesiu, nu purta un nume, de astazi poarta – este numele dvs’, a declarat Hasotti.

La randul sau, liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a afirmat ca discutiile din plenul Senatului se datoreaza ‘unor miscari imprevizibile si cateodata chiar de necrezut’ si a faptului ca Sorin Iliesiu nu este un senator ‘oarecare’ care se inscrie in PSD.

Foto: provincianews.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309