EVENIMENT

Sentinta grea pentru Ilie Carabulea. Judecatorii au dat ani multi de inchisoare cu executare

Sentinta grea pentru Ilie Carabulea. Judecatorii au dat ani multi de inchisoare cu executare

Magnatul sibian Ilie Carabulea a aflat, astazi, sentinta judecatorilor in dosarul de coruptie Carpatica Asig-ASF, pentru care procurorii au cerut pedeapsa maxima, carand judecatorilor sa tina cont ca acesta se afla in stare de recidiva post-executorie.

Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Ilie Carabulea sa fie condamnat la sase ani si sase luni inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva.

Pe langa Ilie Carabulea, in acest dosar mai sunt implicate si alte nume inportante din politica: fostul senator PNL Dan Radu Rusanu, care a fost achitat de judecatori, fostul ministru de finante Daniel Chitoiu si sotia acestuia, Laura, care a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare.

Ilie Carabulea a mai fost condamnat la un a si jumatate de inchisoare cu executare, in dosarul de dare de mita in care a fost implicat si fostul prim-procuror al Parchetului Judecariei Sibiu, Florin Apostu, fiind eliberat conditionat.

12 nume implicate

In dosarul “Carpatica”, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie 2014, pe fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan-Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata, in stare de libertate, Radu Mustatea – la data faptelor membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig SA, iar ulterior si presedinte al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, Elena Rusu – membru in conducerea SC Carpatica Asig SA, Ina Ana Crudu – fost director general la SC Carpatica Asig SA, sotia fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu, Laura Elena Chitoiu – fost director al Directiei Avizari din ASF, Ioan Opris – expert tehnic auto in cadrul Biroului de expertize locale de pe langa Tribunalul Sibiu, Ioan Dacian Vinereanu – persoana din anturajul lui Mustatea, Georgel Calin – fost secretar general al ASF, Corneliu Silviu Modlveanu – fost vicepresedinte al ASF, conducatorul Sectorului Asigurari si cumnatul lui Adrian Nastase, avocatul Dan Odobescu, suspendat de drept din Baroul Bucuresti si proprietar al unei societati de asigurari. Totodata, procurorii au trimis in judecata si societatea Carpatica Asig SA, pentru cumparare de influenta si dare de mita. Procurorii au aratat, in rechizitoriul trimis instantei, ca in anul 2012, SC Carpatica Asig SA, companie specializata in emiterea de polite de asigurari, in ponderea carora, cel mai mare procent il aveau asigurarile tip RCA, avea o situatie financiara precara si necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro.

ilie-carabulea retinut de diicot

Sursa: Agerpres

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275