TURISM

Senzatii tari la 2000 m. Un grup de englezi doarme in gheata, la -20 grade

Senzatii tari la 2000 m. Un grup de englezi doarme in gheata, la -20 grade

Hotel of Ice - Balea Lac aduce o noua provocare pentru turisti!2

Gerul asternut peste Romania si care nu a ocolit nici judetul Sibiu a facut si oameni fericiti. Atat administratorii Hotelului de Gheata de la Balea Lac, dar si cativa turisti nu pot decat sa se bucure de temperaturile extreme de scazute din ultimele zile.

Peste 30 de turisti din Marea Britanie nu s-au lasat deloc intimidate de ce aratau termomentrele, si s-au incumetat sa petreaca la peste 2000 m altitudine, intre peretii de gheata ai hotelului unic in Romania.

„Toata saptamana aceasta avem persoane cazate. Azi erau minus 20 de grade la Balea. A urcat ieri un grup de 31 de englezi la Balea Lac, avem turisti cazati si in Hotelul de Gheata si in iglu-uri”, a precizat marti, pentru AGERPRES, Lidia Badila, purtatorul de cuvant al hotelului de la Balea Lac.

Adrian Suciu, Seful Serviciului Regional de Prognoza a Vremii Sibiu, a precizat pentru AGERPRES ca „atat azi-noapte, cat si in zilele urmatoare, la Balea Lac, temperatura va fi in jurul a minus 20 de grade, posibil sa coboare si mai mult”.

Ineditul unei experiente de neuitat ii determina pe turistii straini, mai ales pe cei englezi, sa vina in Romania pentru a se caza intr-o camera de gheata si pentru a trai pe propria piele gerul din Muntii Fagaras.

„Toata lumea cauta ceva exceptional, iesit din comun. Cazarile atipice atrag cu siguranta. Balea Ice Hotel se integreaza in peisajul local. Se folosesc de mediul inconjurator, construiesc cu apa din lacul glaciar, ai un hotel care e atipic, e firesc sa atraga. E o experienta pe care nu o poti avea intr-o alta structura de cazare. Majoritatea lanturilor hoteliere sunt foarte standardizate. Acum tendinta este tocmai de personalizare. Cu cat te diferentiezi mai mult, iesi in fata”, a declarat pentru AGERPRES Simina Manea, director executiv al Asociatiei Judetene de Turism Sibiu.

Amplasate in imediata apropiere a Hotelului de Gheata (Hotel of Ice) din judetul Sibiu, cele patru igluuri ofera o experienta unica. Un iglu este practic o camera cu o singura intrare, care e inchisa cu un fel de usa de lemn. In interior se afla un pat matrimonial, de gheata, peste care se aseaza scandura, o saltea, piei de animale si doi saci de dormit. Exista noptiere de gheata, cu lampi. Pentru a folosi baia, turistii trebuie sa iasa din iglu si sa mearga cativa metri prin zapada, pana la baile amenajate la Telecabina sau la Cabana Balea Lac.

O noapte de cazare la Hotel of Ice costa 440 de lei, iar in iglu costa 660 de lei.

Pentru a ajunge la Balea Lac, turistii trebuie sa urce cu telecabina, iar costul unui drum dus-intors este de 60 de lei de persoana.

Sursa: Agerpres


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275