CULTURA

Seria evenimentelor „Musica Suprimata” ajunge la Sibiu!

Seria evenimentelor „Musica Suprimata” ajunge la Sibiu!

Seria evenimentelor Musica Suprimata ajunge la Sibiu!2

Asociatia „Musica Suprimata” si Teatrul pentru Copii si Tineret „Gong” Sibiu in parteneriat cu Filarmonica de Stat din Sibiu prezinta o serie de cinci spectacole de teatru, poezie si muzica ce vor avea loc in perioada 16 – 28 octombrie.

Seria evenimentelor „Musica Suprimata” marcheaza 100 de ani de la izbucnirea Primului Razboi Mondial si aduce in fata publicului muzica unei generatii asuprite de national-socialism, iar apoi interzisa si uitata in epoca socialista. „Aceasta muzica trebuie sa fie cantata in concerte, caci altfel nu poate exista. Ea trebuie sa fie restituita, dobandind astfel sansa de a ramane.”, a declarat Heidemarie T. Ambros, producatorul evenimentului.

Seria de evenimente va debuta joi, 16 octombrie, ora 19:00, la Teatrul „Gong” Sibiu cu premiera spectacolului „Der Kaiser von Atlantis Oder Der Tod dankt ab / Imparatul din Atlantis sau refuzul mortii”. Spectacolul prezentat in limba germana este o montare intr-un act pentru teatru de papusi ce are la baza muzica si libretul avangardist semnat de Viktor Ullmann si Peter Kien. Reprezentatia marcheaza ziua deportarii autorilor la Auschwitz, in 1944.

Agenda de evenimente continua marti, 21 octombrie, ora 19:00, cu un concert de lieduri si piese de pian sustinut de Irena Troupová si Jan Dušek, la Sala Thalia din Sibiu.

Programul continua sambata, 25 octombrie, ora 19:00, la sala Teatrului „Gong” Sibiu cu seria „Poezie, Drama & Muzica” ce se constituie in doua parti: recitalul de poezie „Aminteste-ti de soldatii sai de plumb” in interpretarea lui Oskar Ansull, ce va fi acompaniat la pian de Moritz Ernst si, respectiv, melodrama „Greseala mortii sau cel de-al 13-lea oaspete” de Arthur Lourié dupa o dramoleta de Welimir Hlebnikow, ce il aduce pe scena ca recitator pe acelasi Oskar Ansull alaturi de Moritz Ernst.

Duminica, 26 octombrie, ora 19:00, Moritz Ernst va sustine pe scena Teatrului „Gong” Sibiu un recital de pian dupa piese de Norbert von Hannenheim, Viktor Ullmann, Arthur Lourié, Ferruccio Busoni si Ludwig van Beethoven.

Seria de evenimente din acest an se va incheia cu un concert la vioara si pian ce va avea loc marti, 28 octombrie, ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu avand ca invitati speciali pe Marianne Boettcher si Björn Lehmann.

Intrarea publicului la toate aceste evenimente se face gratuit, in limita locurilor disponibile.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309