SOCIAL

Sfatul antreprenorilor pentru tineri: Aveti initiativa!

Sfatul antreprenorilor pentru tineri: Aveti initiativa!

bianca dancila

Prezenti la deschiderea proiectului Vreau sa fiu antreprenor, din cadrul Scolii de vara ‘Alege-ti cariera SMART’, doi antreprenori de top din Sibiu, Bianca Dancila si Lucian Todea, impreuna cu Anca Elena Flueraş, director Retail BCR Timisoara, le-au trensmis elevilor si studentilor ce calitati cauta companiile atunci cand angajeaza un tanar si care este drumul catre un business de succes.

„Universitatea <<Lucian Blaga>> din Sibiu este in permanent contact cu mediul de afaceri, cu companiile, pentru a vedea care sunt cerintele lor, ce asteapta de la studentii pe care noi ii pregatim. Iar ceea ce doresc angajatorii sunt persoane care sa aiba nu doar abilitati specifice, ci si capacitatea de a lucra in echipa, cunoasterea mai multor limbi straine, pentru ca engleza nu mai este suficienta. Companiile cauta oameni cu initiativa”, le-a transmis elevilor si studentilor, prof. Univ. Dr. Livia Ilie, coordonatorul Scolii de vara ‘Alege-ti cariera SMART’.

„Initiativa” a fost cuvantul de ordine si in prezentarile celor doi antrprenori. „In momentul in care am decis sa pornesc pe drumul meu in antreprenoriat, inclusiv mama mea a fost sceptica, mi-a recomandat sa ma angajez intr-o companie. Nu este usor sa lasi totul si sa ai curajul de a porni de la zero, mai ales cand ai rate la banca. Dar, daca faci ce iti place si crezi in ceea ce faci, poti sa reusesti”, le-a spus Bianca Dancila, cea care a transformat site-ul tocmai.ro, in una din cele mai mari afaceri online din Romania.

„Nu este obligatoriu ca afacerea pe care o pornesti sa fie o inovatie, trebuie doar sa faci mai bine ceva ce poate exista. Nici Facebook si Apple nu au fost primele afaceri in domeniu, dar au venit cu produse mai bune si au facut profit. Si nu este nici obligatoriu sa reusesti din prima. Poti sa dai faliment cu cinci afaceri si sa iti reuseasca a sasea. Importante sunt initiativa si perseverenta. Si sa faci ceea ce iti place, pentru ca altfel, este dificil sa continui mai mult de sase luni cu ceva ce nu iti place si vezi ca nu merge asa cum te asteptai. La mine, spre exemplu, a durat mai mult de doi ani pana cand am inceput sa pun business-ul pe picioare”, le-a explicat celor peste 200 de tineri prezenti in Aula Magna a Facultatii de Medicina, Lucian Todea, fondator şi CEO al ITNT (producator al Soft32) si unul din primii 1000 de manageri din Romania in ultimii trei ani.

Editia din cadrul Scolii de vara – Alege-ti cariera SMART a programului Vreau sa fiu antreprenor, dezvoltat de Romanian Business Leaders si BCR, a marcat o premiera in cei doi ani de existenta. Sase tineri si-au prezentat ideile de afaceri in cadrul evenimentului de la Sibiu, trei dintre ele au fost selectate pentru a fi dezbatute impreuna cu juriul si ceilalti participanti, urmand ca din acestea sa se aleaga businessul care urmeaza sa fie finantat de catre sponsorul proiectului.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275