Daca ti-ai facut deja planurile pentru concediul din aceasta vara, trebui sa afli ca sunt cateva trucuri care te pot ajuta sa primesti o camera mai buna la hotel, chiar daca ea ti-a fost deja repartizata.
Un fost receptioner la hoteluri de lux din Statele Unite, povesteste, intr-o carte, care sunt trucurile prin care turistii pot beneficia de ”atentii” din partea angajatilor hotelului.
Iata ce dezvaluie, in cartea sa „Heads in Beds”, Jacob Tomsky, care a lucrat mai multi ani in hoteluri de lux din New Orleans si New York, potrivit One.ro.
Lipsa de politete din partea clientului se poate intoarce impotriva lui pentru ca „intotdeauna exista o camera mai proasta decât cea repartizata”. Receptionerul o stie foarte bine, cunoscând la perfectie camerele mai putin comode sau cu probleme privind baia, telefonul sau televizorul, spune Tomsky.
Faptul de a vorbi la telefon in timp ce se face check-in-ul sau de a-l tutui pe receptioner ar putea avea consecinte negative. Potrivit lui Jacob Tomsky, prima impresie si buna educatie constituie usa de intrare pentru a obtine o camera buna.
Altceva este daca rezervarea s-a facut de pe vreun site optându-se pentru oportunitatile „de ultima ora” sau pentru reduceri. Jared Simon, cofondator al „Hotel Tonight”, afirma ca hotelurile sunt „interesate si satisfacute sa faca reduceri, pentru ca acest fapt le permite ocuparea unor camere care, altfel, ar ramâne goale”. Aceste camere sunt cele care „au ramas” si, chiar daca s-ar insista la Receptie, in mod normal nu se pot schimba.
De obicei, sunt camere duble care variaza in functie de caracteristicile hotelului. Nu este acelasi lucru daca este vorba despre un hotel pe malul marii — unde camerele orientate spre mare vor fi mai scumpe — sau despre un hotel din oras, cu preturi mai mari la etajele superioare. Importanta este si perioada, in sezon sau extrasezon.
In general, camerele sunt single, duble, matrimoniale, tip suite. Camerele single au un pat individual, mobilier de baza si baie. Camerele duble difera de cele single prin faptul ca au doua paturi, iar camerele matrimoniale au un pat matrimonial, care, in functie de categoria hotelului, poate fi pat dublu, pat „queen” sau „king” (mai mare). „Suite” este un apartament cu dormitor, living si baie. Dormitorul are mobilierul de baza, cu doua paturi individuale sau unul matrimonial.
Sursa: www.mediafax.ro
Foto: lifestyle-travelclub.ro