ACTUALITATE

Sibianul Ilie Vonica s-a sinucis la resedinta sa! VIDEO

Sibianul Ilie Vonica s-a sinucis la resedinta sa! VIDEO

Sibianul Ilie Vonica s-a sinucis la resedinta sa!2

Sibianul Ilie Vonica s-a sinucis la resedinta sa din Sibiu de pe strada Andrei Muresanu, aruncandu-se de la etaj.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca omul de afaceri Ilie Vonica a murit la una din clinicile sale din Sibiu, dupa ce a fost adus in stare grava de un echipaj SMURD, iar medicii au incercat sa il resusciteze timp de mai bine de o jumatate de ora.

Potrivit surselor citate, din primele cercetari reiese ca Ilie Vonica s-ar fi sinucis, el aruncandu-se de la unul din etajele vilei sale situate pe strada Andrei Muresanu in Sibiu.

Conform unor surse medicale, el a fost gasit in stop-cardiorespirator de catre echipajul SMURD trimis la fata locului in urma unui apel la 112.

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, este proprietarul grupului Polisano, din care face parte si lantul de farmacii Reteta, la care luna trecuta au avut loc perchezitii in dosarul retelor false, in care au fost arestate ulterior noua persoane suspectate de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals, infractiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica si sotia sa, Ioana Vonica, au fost audiati in 20 mai la Politia Capitalei, iar ulterior sotia omului de afaceri a fost arestata.

Potrivit procurorilor, reprezentantii societati care detine lantul de farmacii „Reteta” ar fi inregistrat in contabilitate facturi fictive de achizitii de medicamente de la societati „fantoma”.

Astfel, in baza a aproximativ 1.100 de retete false pentru medicamente oncologice si hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienti care nu au beneficiat de acestea, reprezentantii societatii au decontat fraudulos la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.

Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit dupa 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano – pe locul trei pe piata distributiei de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat in Sibiu, reteaua de farmacii Reteta si producatorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe langa aceste activitati, grupul detinea si un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agentie de tu¬rism proprie, proiecte de sport si agrement, constructii imobiliare si real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajati, a inregistrat in 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

In 2011, Vonica a vandut reteaua de clinici de dializa grupului Diaverum, controlat de fondul de investitii Bridgepoint, tranzactie esti¬ma¬ta la aproximativ 25 milioane euro.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349