SPORT

Sibianul Tudor Oprea, inca un pas spre o noua participare la Olimpiada

Sibianul Tudor Oprea, inca un pas spre o noua participare la Olimpiada

tudor oprea si Lucian Logigan

Ciclistul sibian Tudor Oprea este aproape de a obtine a doua calificare la Jocurile Olimpice. Dupa ce in 2004 a fost prezent la Atena, acum el se pregateste pentru Rio 2016, iar in week-end a reusit, alaturi de colegul sau de la Ideal Geiger Team, Lucian Logigan, sa mai faca un pas important catre Brazilia.

In 8 martie cei doi au participat la competitia internationala de mountain bike “Salcano MTB Cup” desfasurata la Istanbul, la care au mai luat startul concurenti din Turcia, Grecia si Croatia.

Traseul, un circuit de 4,5km, nu a fost printre cele mai dificile pe care au concurat vreodata cei doi sportivi dar suficient de solicitant pentru acest inceput de sezon.

Deja dupa primul tur din cele 6 programate Lucian Logigan (Ideal Geiger Team) s-a instalat in fruntea cursei si a trecut primul linia de sosire dupa 1h24min28sec fiind urmat de campionul Turciei si pe locul al 3-lea de Tudor Oprea (Ideal Geiger Team).

In urma acestor rezultate cei doi au acumulat in total 45 de puncte in clasamentul Uniunii Cicliste Internationale, puncte cu care Romania are sanse sa intre in primele 30 de tari in clasamentul pe natiuni. Primele 24 de tari obtin calificarea la Jocurile Olimpice din 2016, obiectiv pentru care cei doi sportivi de la Ideal Geiger Team vor lupta in acest an.

Urmatoarea competitie la care cei doi vor participa va fi peste 2 saptamani tot in Turcia, la Izmir.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275