SOCIAL

Sibieni, atentie cu cine va casatoriti. Se scumpeste divortul!

Sibieni, atentie cu cine va casatoriti. Se scumpeste divortul!

divort (1)

Sibienii vor trebui sa fie mai atenti cu cine se casatoresc, pentru ca, in cazul in care doresc sa divorteze trebuie sa scoata din buzunar mult mai multi bani decat pana acum.

Potrivit Mediafax, persoanele care divorteaza pe cale administrativa, la primarie, vor plati mai mult de anul viitor, Guvernul majorand, in proiectul actualizat al Codului Fiscal, taxa fixa care trebuie achitata si lasand primarii sa creasca la randul lor aceasta taxa cu pana la 50%, fata de doar 20% in prezent.
Procedura de divort pe cale administrativa poate fi folosita de catre sotii care nu au copii si presupune depunerea unei cereri la ofiterul de stare civila de la primaria care are in pastrare actul de casatorie sau pe raza careia se afla ultima locuinta comuna a sotilor.
Conform legii, pentru aceasta procedura trebuie achitata o taxa standard de 500 lei, care poate fi majorata de primarie cu cel mult 20%.
Proiectul Codului Fscal prezentat in urma cu o luna de Guvern mentinea taxa fixa la 500 lei, dar lasa dreptul primarilor sa majoreze aceasta suma cu pana la 50%.
In proiectul actualizat de Cod Fiscal, datat 13 martie si obtinut de MEDIAFAX, este prevazut ca taxa pentru indeplinirea procedurii de divort pe cale administrativa va fi in cuantum de 532 lei si va putea fi majorata prin hotarare a consiliului local tot cu pana la 50% din aceasta valoare.
Taxa reprezinta venit la bugetul local.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279