ACTUALITATE

Sibieni ”sechestrati” 24 ore pentru a revolutiona lumea

Sibieni ”sechestrati” 24 ore pentru a revolutiona lumea

Aproape 70 de tineri vor sta o zi si o noapte in holul Facultatii de Inginerie din cadrul Universitatii ”Lucian Blaga” din Sibiu. Vor munci 24 de ore in continuu, pentru a aduce pe piata un produs inovativ, care merita sa fie transformate in produse revolutionare. Totul se va intampla in Hackathon-ul Innovation Labs 2016 – Sibiu. Aceasta este o competitie dedicata tinerilor pasionati de tehnologie care au o idee creativa de produs si vor sa testeze experienta unui start-up tehnic. Evenimentul va incepe in 12 martie, la ora 9,00 si se va incheia in 13 martie, ora 11,30, cand se vor anunta echipele câstigatoare. Programul Innovation Labs 2016, organizat de Tech Lounge, in parteneriat cu Orange, Carrefour si The American-Romanian Foundation,  a debutat cu Hackathon-ul din Bucuresti care a avut loc intre 5 – 6 martie 2016, in Universitatea Politehnica din Bucuresti. In acest weekend, 12 – 13 martie 2016, vor avea loc Hackathoanele din Sibiu, Cluj-Napoca si Timisoara.  Hackathon-ul de 24 de ore ofera tinerilor sansa de  a-si contura ideile creative mai clar, a le demonstra in practica si a-i convinge pe cei din jur de potentialul lor. Echipele care demonstreaza cel mai mare potential in cadrul Hackathon-ului au sansa de a participa in cadrul unui program de mentorat de trei luni,  alaturi de unii dintre cei mai cunoscuti specialisti din industriile antreprenoriala si IT&C din tara. Tinerii vor avea de ales intre patru domenii: agricultura, cibersecuritate, sanatate si stil de viata, comert. In cadrul programului, echipele vor avea acces la echipamente si solutii puse la dispozitie de catre partenerii Innovation Labs 2016, precum si la medii de testare reale pentru aplicatiile dezvoltate. Spre exemplu, Orange pune la dispozitie kit-uri Internet of Things (IoT) ce includ SIM-uri M2M, trafic de date national nelimitat si acces la platforma Orange Datavenue. Un alt beneficiu pentru participanti este accesul la informatiile oferite de hotspot-urile Orange Mobile Wi-Fi pentru aplicatiile bazate pe servicii de localizare a mijloacelor de transport in comun, camere IP sau senzori mobili de mediu permanent conectati. Serviciul Flexible Computing va gazdui aplicatiile, iar Orange SMS API pentru interconectarea cu serviciul SMS Gateway va permite trimiterea si primirea de mesaje Application2Person si realizarea de rapoarte in timp real pentru echipele participante la Innovation Labs 2016.

Despre Innovation Labs

Innovation Labs 2016 este un program organizat de catre Tech Lounge, Simplon, Fundatia Comunitara Sibiu si BanatIT cu sprijinul Orange, Carrefour, The Romanian-American Foundation si al partenerilor: Microsoft, Intel Software, Adobe, IXIA, Ericsson, Bloomberg, Electronic Arts, Cisco Romania, Flashnet, Cyberint, Aqua Carpatica, Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), impreuna cu partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara.

InnovationLabs_


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349