ADMINISTRATIE

Sibienii, harnici la plata impozitelor. Primaria a incasat un milion de lei mai mult decat anul trecut

Sibienii, harnici la plata impozitelor. Primaria a incasat un milion de lei mai mult decat anul trecut

ghiseu primaria sibiu

La fel ca si in anii precedenti, sibienii sunt constiinciosi cand vine vorba despre plata impozitelor. Cu o saptamana inainte de data scadenta, 31 martie, Peste 75.000 de contribuabili au achitat darile si au beneficiat de reducerea de 10%, pentru plata integrala.

“Sibienii sunt constiinciosi in continuare in plata taxelor si impozitelor. Anul trecut am avut un grad de incasare de peste 90% in cazul persoanelor fizice si la fel in cazul persoanelor juridice, iar incasarile pentru primul semestru sunt bune. De remarcat este insa si faptul ca, numarul de persoane care achita online este tot mai mare. In primele trei luni ale acestui an peste 1.500 de persoane au platit online, de trei ori mai multi decat in intreg anul trecut. Noi dorim sa incurajam aceasta metoda de achitare a taxelor si impozitelor, foarte simpla pentru contribuabil care evita astfel aglomeratia de la ghisee”, a declarat primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor.

Conform evaluarilor Directiei Fiscale, de la persoanele fizice s-a incasat, pana la data de 19 martie, suma de 14.664.767 lei, cu aproape 1 milion de lei mai mult fata de perioada similara a anului trecut, fiind efectuate peste 75.000 de plati, se arata intr-un comunicat al Primariei Sibiu.

In cazul persoanelor juridice, suma incasata pana la data amintita a fost de 7.563.955 lei, cu aproximativ 400.000 de lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. “Trebuie mentionat insa faptul ca persoanele juridice achita de regula la data scadenta a semestrului, respectiv 31.03.2015. Firmele au efectuat 4.392 de plati catre bugetul local in primele trei luni ale acestui an”, mai spun reprezentntii municipalitatii.

Platile pot fi efectuate la ghiseele Directiei Fiscale din cele doua sedii ale Primariei, pe platforma de e-administratie, dar si la ghiseele oficiilor postale.

Din 1 aprilie 2015, sibienii care nu au achitat impozitul aferent primului semestru vor achita majorari de intarziere de 2% pe luna sau fractiune de luna calculata pentru obligatiile de plata principale neachitate la termen.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279