ADMINISTRATIE

Sibienii au o noua modalitate de plata a taxelor si impozitelor locale

Sibienii au o noua modalitate de plata a taxelor si impozitelor locale

Sibienii au posibilitatea de a-si achita impozitele catre Primarie si prin sistemul PayPoint, fara a fi percepute comisioane, anunta reprezentantii municipalitatii.

Trei saptamani pana la termenul de scadenta a impozitelor si taxelor pentru 2014!2„Deciziile de impunere pentru taxele si impozitele locale aferente anului 2017 au fost transmise catre sibieni prin posta. Pe acestea sunt inscrise sumele care trebuie achitate in cursul acestui  an ca impozit pentru locuinte, terenuri, autovehicule si salubritate.

De anul acesta Primaria Sibiu si Directia Fiscala Locala Sibiu introduc o facilitate de plata, tocmai pentru a micsora timpul necesar efectuarii platii. Din 2017 taxele si impozitele locale, inclusiv noua taxa de salubrizare se pot achita si prin PayPoint, o modalitate care nu presupune comisioane ce trebuie achitate de platitor.

“Prin aceasta masura eliminam cozile. Sibienii nu mai trebuie sa vina la ghiseele Directiei Fiscale sau sa mearga la posta ca sa achite. Pot sa utilizeze sistemul PayPoint din magazinul de langa casa sau din cartier, exact cum efectueaza plata facturilor de gaz sau electricitate”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cum se face plata prin PayPoint? In partea de sus a deciziei de impunere pentru impozit si a deciziei de impunere pentru taxa de salubrizare veti gasi coduri de bare care vor fi scanate cu ajutorul terminalului PayPoint.

Pe decizia de impunere pentru impozit este inscris un singur set de cod de bare. Utilizati-l atat pentru a plati integral impozitul, cat si pentru a plati partial, pe semestru. Daca platiti impozitul pentru intreg anul pana la data de 31 martie, veti beneficia de acea reducere de 10%.

Pe decizia de impunere pentru taxa de salubrizare sunt inscrise doua seturi de coduri de bare. Utilizati codul de bare deasupra caruia scrie “COD BARE PLATA LUNARA” pentru a plati taxa pe o luna sau pe mai multe luni. Utilizati codul de bare deasupra caruia scrie “COD BARE PLATA ANUALA” pentru a achita taxa de salubrizare pe intreg anul.

Pe langa acest nou sistem raman valabile si celelalte modalitati de plata a taxelor si impozitelor:

  • La ghiseele Directiei Fiscale din sediul Primariei Sibiu din Piata Mare, precum si la cele din sediul de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3
  • ONLINE pe platforma de e-administratie de pe site-ul sibiu.ro sau pe www.ghiseul.ro, o platforma nationala de plati
  • La oficiile postale din Sibiu

 Directia Fiscala Locala parcurge in prezent demersurile necesare ca taxele si impozitele locale sa poata fi achitate si la automatele de la banci, exact ca facturile de utilitati, mai spun reprezentantii Primariei Sibiu.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349