SPORT

Sibienii sunt invitati sa-si testeze abilitatile de pilot la Red Bull Soapbox!

Sibienii sunt invitati sa-si testeze abilitatile de pilot la Red Bull Soapbox!

Sibienii sunt invitati sa-si testeze abilitatile de pilot la Red Bull Soapbox! 2

Crezi ca esti mai rapid decat Vettel? Mai indemanatic decat Sebastien Loeb sau mai carismatic decat Super Mario? Dragi sibieni, va provocam sa ne aratati ca puteti mai mult decat ei… Acum chiar aveti ocazia, iar Red Bull Soapbox este singurul loc unde primesti amenda pentru viteza, dar se claseaza.

Cati dintre noi nu am incercat sa ne construim masini in spatele blocului? Cati dintre noi nu am platit orice “pret” pentru a intra in posesia a doi rulmenti care sa ne dea mai multa viteza? Diferenta este ca acum suntem niste adulti in toata firea, dar cu atat de mult suflet de copil, iar dragostea pentru masini nu piere niciodata. Iar daca ai ocazia sa pui mult suflet in construirea ei, sa stii ca fiecare bucatica din ea a fost facuta de manuta ta, atunci satisfactia este de 100 de ori mai mare.

Asa ca, convoaca gasca de-altadat, suflecati-va manecile, si treceti la proiectat! Avem nevoie de soferi zurlii si echipe taconite!

Ce este Red Bull Soapbox?

Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea si bucuria competitiei. Si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.

Acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa. Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni. (De retinut ca trebuie sa si fie cineva in masina care trece finisul.) Totusi, daca termini primul, nu inseamna ca o sa castigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTA personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica. Asa ca pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa ne dea pe spate cu show-ul lor.

Red Bull a organizat pana acum zeci de astfel de curse in toata lumea, de la prima cursa in Belgia, in anul 2000, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, iar in 2014 ajunge si in Romania, pentru prima oara. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de masini si pana la orice le trecea prin cap participantilor. Orice care sa aiba roti si sa ii duca pana la finis.

Si tu poti intra in manualele de istorie pentru cum te avanti spre finis in masina ta 100% originalo-artizanala, cu propulsie pe baza de gravitatie, adica nemotorizata. Maxim 70 de echipe vor fi selectate sa ia startul in cursa anului.

CAUTAM SOFERI ZURLII SI ECHIPE TACANITE!

Ce trebuie sa faci pentru a participa la Red Bull Soapbox Race?

In primul rand, trebuie sa gasesti alti 2-3 soferi amatori pasionati de masinarii.

1 – SOLICITA KITUL DE INSCRIERE PE WWW.REDBULL.RO/SOAPBOX

2 – STUDIAZA KITUL DE INSCRIERE

In acest kit vei gasi cateva sugestii despre cum sa faci un prototip reusit si destule informatii cat sa nu derapezi in timp ce-ti construiesti soapbox-ul.

3 – TRIMITE SCHITA MASINARIEI SI DATELE ECHIPEI

Dupa ce ai inteles tot ce ai de facut, completeaza paginile de schite primite si trimite-ni-le scanate pe e-mail sau prin posta, impreuna cu formularul de inscriere, pana pe 18 iulie. Nu uita ca poti sa incluzi oricate materiale aditionale/alternative/auxiliare vrei (fotografii, filmulete, etc.). Cu cat mai multe, cu atat mai bine!

4 – SELECTIA

Pana la 70 de echipe vor obtine permisul de rostogolire spre finis in masinile lor soapbox 100% originalo-artizanale. Echipele sunt alese pe baza ingeniozitatii, creativitatii si fezabilitatii tehnice ale proiectului, dar si tinand cont de respectarea regulilor de proiectare.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309