Consiliul Judetean Sibiu a luat la cunostinta de proiectul care vizeaza implementarea online in format electronic Registrului Agricol „E-UAT.Sistem informatic integrat, suport pentru dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice in judetul Sibiu”.
La prezentare au participat Ioan Banciu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, Oana Popa, director executiv Directia Strategii, Proiecte din cadrul Consiliului Judetean Sibiu, Lavinia Alexa, reperezentant SC Siveco Romania SA, Laurentiu Popescu, reprezentant SC Siveco Romania SA si primarii din localitatatile care beneficiaza de acest proiect. Beneficiarii proiectului sunt: Consiliul Judetean si primariile partenere din: Cisnadie, Cristian, Dumbraveni, Gura Raului, Hoghilag, Micasasa, Miercurea Sibiului, Orlat, Poplaca, Rasinari, Rau Sadului, Seica Mare, Selimbar, Sura Mare, Sura Mica.
Obiectivul general al proiectului este cresterea performantei actului administrativ prin eficientizarea activitatilor interne, a calitatii serviciilor publice on-line aduse cetateanului cu ajutorul unui sistem informatic integrat implementat la nivelul institutiilor publice partenere din judetul Sibiu. Sistemul va gestiona Registrul Agricol in format electronic si va realiza un management intern performant.
Sistemul „Registrul Agricol Electronic” asigura managementul electronic pentru intreaga suprafata a tarii (terenuri agricole sau neagricole), identificarea suprafetelor aflate in folosinta declarate de fermieri, identificarea suprafetelor utilizate in alte scopuri cum ar fi investitii finantate prin fonduri europene si nationale, integrarea cu hartile cadastrale puse la dispozitie de catre ANCPI.
„Este un proiect foarte important la nivelul judetului Sibiu, un proiect din fonduri europene, care va fi implementat, pentru inceput, in 15 primarii. Proiectul isi propune informatizarea Consiliului Judetean si a primariilor partenere si cresterea performantei actului administrativ” a declarat, vicepresedintele Ioan Banciu.
Pe langa componenta de Registru Agricol electronic fiecare primarie va beneficia de un sistem informatic de management intern cu urmatoarele componente: taxe si impozite, stabilirea creantelor bugetare, legatura cu sisteme informatice cu functii complementare, incasarea creantelor bugetare inclusiv functia de incasare pe teren, financiar contabilitate, buget, resurse umane si evaluarea eficientei proiectelor desfasurate.
Incepand cu luna ianuarie 2015 si pana in luna iunie 2015 se va asigura realizarea, instalarea si testarea sistemului informatic de Registru Agricol electronic si a sistemului informatic integrat pentru managementul intern.
Valoarea eligibila a proiectului este de 6.726.706 lei inclusiv TVA, finantarea nerambursabila este de 6.590.211,88 lei, iar confinatarea CJS este de 134.494,12 lei.