CULTURA

Sibiu International Fringe Festival vine pentru cea de-a noua editie in perioada 1-15 iulie!

Sibiu International Fringe Festival vine pentru cea de-a noua editie in perioada 1-15 iulie!

Sibiu International Fringe Festival2

Sibiu International Fringe Festival vine pentru cea de-a noua editie in perioada 1-15 iulie, festival dedicat special tuturor proiectelor culturale independente, urmarind promovarea inovatiei si a libertatii de creatie.

Intre 1 si 15 iulie, Sibiu va deveni capitala teatrului independent si „liber”. Fringe este adresat tuturor tinerilor cu initiativa, talentati, care se reunesc pentru a impartasi experiente, idei si resurse in spatii traditionale sau nu, obisnuite sau neobisnuite.

Timp de doua saptamani, festivalul isi propune sa transforme Sibiul, aducand aici din zona teatrelor independente cele mai bune spectacole, performance-uri, concerte si experimente teatrale. Numeroase spectacole, concerte si experimente teatrale ale artistilor tineri din Romania si de peste hotare vor avea loc pe scenele sibiene.

Evenimentele din cadrul festivalului, in special cele din spatiile neconventionale au atras foarte multi spectatori si in editiile anterioare. De aceea si in acest an un loc special il vor avea spectacolele jucate in apartamente si in cafenele.

„8 trupe tinere au dat valoare cuvantului „fringe” la Edinburgh, in 1948. La vremea aceea, artistii scotieni nu au primit autorizatie sa joace in centrul orasului, din anumite interese culturale locale. Si-au zis „fringe” (margine) si au inceput sa joace pe marginea orasului. Povestea merge mai departe. Asemeni modelului scotian ia nastere si la Sibiu fenomenul „fringe”. Sunt bucuros sa vad ca, in fiecare an, la nivel national, sunt tot mai multe spectacole produse de independenti. Festivaluri cum este Sibiu Fringe nu pot decat sa ajute la dezvoltarea teatrului. Totodata sunt convins Fringe-ul de la Sibiu va pune bazele unui nou sistem de functionare a teatrului in Romania, devenind o platforma serioasa in zona independenta a artelor spectacolului. Asadar, in 2014, cele mai bune performance-uri vor fi prezente in cadrul Sibiu International Fringe Festival”, a spus Catalin Grigoras, directorul evenimentului.

Mai multe detalii despre programul evenimentului vor fi facute publice in curand.

Sursa: mediafax.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309