ECONOMIE

Sibiul are a doua cea mai profitabila companie din tara. Profit de peste 300 milioane euro

Sibiul are a doua cea mai profitabila companie din tara. Profit de peste 300 milioane euro

sediu romgaz mediasProfitul inregistrat de primele trei companii din judetul Sibiu, in 2014, se ridica la peste 446 milioane euro, cea mai profitabila fiind Romgaz Medias (317,5 mil. euro), cifra cu care se situeaza pe locul doi in tara, dupa OMV Petrom (413,7 mil euro), potrivit unui top realizat de economica.net.

Romgaz este urmata de „sora“ Transgaz, cu 113,17 milioane euro si compania Takata Sibiu, cu 15,8 milioane euro, profitul cumulate al celor trei fiind de 446,47 milioane euro.

Pe zone de dezvoltare, regiunea Centru – care cuprinde judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – se afla pe locul al doilea, cu un profit al primelor trei companii din fiecare judet, de 774,98 milioane euro. Cum era de asteptat, pe primul loc se afla Bucuresti-Ilofv. Aici, OMV Petrom, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, Michelin Romania, Coca Cola si Aeroporturi Bucuresti au avut, anul trecut, un profit de 937,15 milioane euro. Podiumul este completat de regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare si Salaj), cu putin peste 405 milioane euro.

La polul opus, cea mai saraca regiune a fost in 2014 Sud-Vest (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), 116,228 milioane euro.

Topul complet cu fiecare judet poate fi consultat pe economica.net

Foto: oradesibiu.ro


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279