TURISM

Sibiul are un nou site de promovare turistica: www.turism.sibiu.ro

Sibiul are un nou site de promovare turistica: www.turism.sibiu.ro

??????????

Primaria Sibiu a lansat un nou site destinat promovarii turismului, www.turism.sibiu.ro. Dupa ce portalul www.sibiu.ro a fost lansat intr-o noua versiune in luna noiembrie 2014, site-ul de turism al Sibiului, parte a portalului menționat, primeste si acesta un nou format.

“Ne-am pregatit pentru sezonul turistic, lansarea acestui nou site de turism fiind foarte necesara si binevenita in acest context. Turistii vor gasi in acesta o sursa de informare foarte ampla si utila, prezentata intr-un mod dinamic si interactiv. Fiind optimizat si pentru tablete si telefoane smart, informațiile conținute de pagina sunt usor si rapid de accesat”, a declarat Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Site-ul este structurat pe trei categorii principale: Descopera, Planifica si Viziteaza. Sectiunea “Descopera” prezinta orasul si atractiile sale prin fotografii, evenimente culturale si descrieri, incercand astfel sa atraga turisti in oras. In sectiunea “Planifica” sunt incluse informatii despre modalitati de transport, posibilitati de cazare si o harta interactiva a Sibiului. Sectiunea “Viziteaza” prezinta locatia turistica Sibiu, cu obiectivele sale turistice si patrimoniul sau construit si cultural.

Structura este completata de rubrici precum “10 motive sa vizitezi Sibiul”, „10 lucruri despre Sibiu”, „Top 10 atractii” dar si de calendarul cu evenimente culturale care au loc in Sibiu, acestea fiind materiale scrise succint pentru a atrage atentia vizitatorului.

Turistii pot utiliza site-ul pentru a gasi un hotel la care sa innopteze, dar si restaurante sau cafenele unde poate servi masa. Fiecare obiectiv turistic, hotel sau local public prezentat in pagina are si fotografii alaturate si este pozitionat pe harta interactiva. Aceasta harta permite cautarea si localizarea fiecarei unitati de cazare sau masa. Un instrument util este fereastra de cautare de pe pagina de start (banda dreapta) unde utilizatorul poate cauta in functie de zona unde se afla unitati de cazare, restaurante sau terase apropiate.

O noutate a acestui site consta in faptul ca cei care doresc sa inscrie pe site un hotel, restaurant sau cafenea din municipiul Sibiu, pot face acest lucru prin simpla completare a unui formular online. La fel se procedeaza si pentru modificarea informatiilor deja existente despre unitatea proprie.

Albumul foto este si acesta nou si interactiv in sensul ca se pot incarca fotografii si se pot adauga comentarii la fiecare imagine. Aceasta sectiune ofera posibilitatea ca utilizatorul sa incarce propriile fotografii din sejurul petrecut in Sibiu care vor apare in album dupa un filtru al adminstratorului site-ului.

Prin noua platforma s-a creat si o legatura mai rapida cu retelele de socializare, fiecare obiectiv putand fi preluat usor pe aceste retele. Paginile site-ului poate fi transformate in pdf-uri, pot fi trimise prin e-mail sau pot fi imprimate cu posibilitatea de a selecta in prealabil doar sectiunile de pe pagina care se doresc a fi imprimante.

Brosuri lunare cu evenimentele culturale si sportive cofinanțate de municipalitate. Din luna mai, sibienii si turistii vor gasi in centrele de informare turistica administrate de municipalitate brosura lunii respective conținand o scurta descriere a evenimentelor ce vor avea loc. Brosura distribuita gratuit conține texte in limba romana si engleza si o trecere in revista in limba germana.

Centrele de Informare Turistica au trecut la programul de vara. Din 1 mai centrul de informare turistica din sediul Primariei Sibiu a trecut la programul de vara, fiind deschis de luni pana vineri intre orele 9 -20, iar sambata si duminica intre orele 10-18. Centrul de Informare turistica de la aeroport este deschis de luni pana vineri intre orele 9.30 – 17.30.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/esibian/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309